Živila brez glutena za polnovredno prehranjevanje

Živila brez glutena je bilo še pred desetletjem zelo težko najti. Posamezniki s celiakijo praktično niso mogli jesti v restavracijah brez skrbi, vsako živilo v trgovini in na tržnici je bilo potencialno tveganje za slabo počutje.

Danes je spekter živil brez glutena, ki so na voljo v splošni prodaji, izredno narastel. Povečala se je ozaveščenost za tovrstni dietični problem, prav tako pa se zaradi boljšega počutja po hrani brez glutena za takšno prehranjevanje odločijo mnogi, ki nimajo diagnoze celiakije oz. preobčutljivosti na gluten. V trgovini Norma smo uspeli pripraviti bogato ponudbo živil brez glutena vseh vrst, tako da lahko brezskrbno uživate v vseh obrokih. Na voljo so testenine, žitarice, namazi, pekovski izdelki, čokolade, keksi, napitki in še kaj.

Za piko na i pripravite brezglutensko sladico

Brezglutenska živila

Žitarice brez glutena za okusne zajtrke

Zelo veliko je povpraševanje po žitaricah brez glutena. Sem spadajo razni musliji, kosmiči in kaše, ki jih običajno uživamo za zajtrk. Ponujamo ogromno različnih bio izdelkov, pri katerih veste, da v telo vnašate le najboljše. Z različnimi žitaricami si lahko vsak dan pripravite polnovreden okusen zajtrk (tudi veganski). Kombinirate jih z različnimi vrsti mleka (riževo, mandljevo, kokosovo), jogurtom, skuto ... Dodajte še svoje najljubše sadje in že imate pred seboj vrhunski obrok za začetek dneva. Zelo zdravi so tudi otrobi brez glutena. Izbrane žitarice in druga živila lahko pripravite tudi kot napitek oz. smuti in ga popijete na poti v službo.

Žitarice brez glutena za zajtrk

Makaroni, špageti, rezanci in druge testenine brez glutena

Le kdo bi se lahko uprl testeninam? Lahko so iz riža, ajde, koruze, leče, več različnih zrn ... S pravo omako so nepogrešljivi del jedilnika. Še boljša novica pa je, da testenine brez glutena danes dobite v toliko različicah, kot je okusov. Svedri, peresniki, špageti, široki rezanci, zvezdice za juho, testenine za lazanjo - praktično vse, kar si lahko zamislite. Testenine brez glutena so iz preverjene proizvodnje, ekološke pridelave. Pripravijo se hitro, okus pa je naravnost odličen. Ko dodate še druga živila brez glutena, je meja samo še domišljija. Veliko krasnih receptov najdete pri na spletni strani norma.si.

Testenine brez glutena za zajtrk

Brezglutenski keksi in prigrizki

Potrebujete praktičen prigrizek za na pot ali za hitro malico med obveznostmi?

Takrat prav pridejo krekerji, vaflji in keksi brez glutena. Hrustljavi, različnih okusov, primerni za otroke in za odrasle poskrbijo za novo dozo energije. Priporočamo na primer bio ovsene kekse brez glutena in laktoze z limono Sommer. V Norma spletni trgovini in na prodajnih mestih pa boste našli tudi čokolade, čips, piškote in druge izdelke.

Tako boste imeli vedno pri roki zdrav prigrizek, ki bo potešil vašo željo po sladkem.

Keksi brez glutena