Toplotne črpalke zrak voda zmanjšajo stroške vašega gospodinjstva

Toplotne črpalke so naprave, s katerimi je mogoče občutno zmanjšati stroške, povezane z vzdrževanjem prijetne temperature v naših domovih. Gre namreč za naprave, ki velik del energije pridobijo iz brezplačnih virov. Ker gre za obnovljive vire, pa je to obenem rešitev, ki pomembno prispeva k razbremenitvi okolja. To, kako velike prihranke si lahko obetate, je sicer odvisno od različnih dejavnikov. Pomemben vpliv ima zagotovo izolacija objekta oz. energetska učinkovitost vašega doma, seveda pa je hkrati zelo pomembna kakovost same naprave. Če želite, da bo poraba še posebej nizka, so ena najboljših izbir zagotovo toplotne črpalke LG Therma V, ki pridejo v poštev tako pri novogradnjah kot pri starejših objektih, za povrh pa jih je mogoče kombinirati s klasičnimi radiatorji ali s talnim gretjem.

Toplotne črpalke ogrevajo iz obnovljivih virov energije

Možne tri vrste toplotne črpalke: voda voda, zemlja voda ali zrak voda

Medij, ki predstavlja primarni vir energije, je tisti glavni kriterij, na podlagi katerega ločimo tri različne tipe naprav. Tako toplotna črpalka zemlja voda energijo, ki jo nato porablja za proizvajanje toplote, črpa iz zemlje, toplotne črpalke voda voda iz podtalnice, izvedbe zrak voda pa iz zunanjega oziroma okoliškega zraka. Katero različico je najbolj smiselno izbrati? Težko je podati univerzalen odgovor, a v večini primerov velja, da so še posebej pametna izbira toplotne črpalke zrak voda. Zakaj? Odgovor vas čaka v nadaljevanju …

Najbolj razširjena izbira so toplotne črpalke zrak voda

Med najpomembnejše odlike toplotne črpalke zrak voda zagotovo sodi cena te naprave, ki je v povprečju precej ugodnejša kot pri drugih dveh različicah. Posledično se začetna investicija povrne v še posebej kratkem času (večinoma se to zgodi zgolj v nekaj letih po nakupu). Zelo pomemben razlog, zakaj je prav ta različica najbolj razširjena, pa je nedvomno tudi ta, da je montaža naprave, ki energijo pridobiva iz okoliškega zraka, najhitrejša, poleg tega pa ne zahteva večjih posegov. Tako za vgradnjo ni potrebno gradbeno dovoljenje, kar bi bilo povezano z dodatnimi stroški. Najzmogljivejše, tehnološko dovršene črpalke, kakršni so na primer modeli LG Therma V, so učinkovite celo takrat, ko se temperature zunanjega zraka spustijo izjemno nizko. S takšnimi napravami vam torej ne bo treba skrbeti, da bi vas sistem pustil na cedilu sredi nadpovprečno ostre zime.

Toplotne črpalke v podjetju Iblo

Zagotovite si zares najcenejše ogrevanje hiše in sanitarne vode

V podjetju Iblo vam ponujamo vrhunske toplotne črpalke LG Therma V, ki zagotavljajo resnično najcenejše ogrevanje hiše. Odlikuje jih namreč izjemno inovativna inverterska tehnologija, zato so lahko vaši stroški celo do 65 odstotkov nižji kot v primeru, da bi denimo uporabljali plin, kurilno olje in podobne vire. Obenem pa gre za rešitev, pri kateri ne prihaja do emisij ogljikovega dioksida in drugih toplogrednih plinov. Kakovostne toplotne črpalke lahko v primeru uporabe v energetsko varčnih, sodobnih objektih pridobijo celo do 75 odstotkov energije, potrebne za svoje delovanje, iz brezplačnih virov. To pomeni, da bo poraba električne energije resnično zelo nizka – v tovrstnih objektih na letni ravni običajno znaša približno 50 kWh za vsak m2. A četudi se toplotne črpalke LG Therma V uporabljajo v starejših stavbah, katerih izolacija ni najboljša, jim še vedno uspe pridobiti dobršen delež energije iz brezplačnih, obnovljivih virov, zato so prihranki vse prej kot zanemarljivi, investicija pa se že v nekaj letih v celoti povrne. Za konec naj omenimo še, da gre za toplotne črpalke, ki niso uporabne »zgolj« za najcenejše ogrevanje hiše, ampak si je mogoče z njimi obenem uspešno pomagati pri znižanju stroškov, povezanih z zagotavljanjem tople sanitarne vode vse dni v letu. Klasična izvedba je sestavljena iz notranje in zunanje enote (t. i. sistem split). Ker so toplotne črpalke LG Therma V hkrati na voljo v različici monoblok, pa pridejo v poštev tudi tam, kjer na voljo ni prostora za notranjo enoto.