Digitalno tiskanje na tiskovine v vseh svojih prednostih

S prihodom digitalne tehnologije, ki zajema vse podatke kar preko računalnika, je tiskanje na tiskovine in nalepke postalo mnogo lažje in učinkovitejše, kot je bilo kdajkoli prej. Konvencionalne ali tradicionalne metode tiskarskega in ofsetnega tiska, ki so bile pred leti priljubljena izbira velikih podjetij, je zdaj množično presegel kakovostni in cenovno ugodni digitalni tisk. Digitalno tiskanje sedaj tudi manjšim podjetjem omogoča, da lahko naročijo tudi manjše serije in zanje ne plačajo velikih zneskov, kot je bilo to prej opazno pri offset tisku. Pravzaprav je digitalno tiskanje postalo najbolj priljubljena vrsta tiskanja, saj je hkrati cenovno ugodno, kakovostno, hitro, prilagodljivo potrebam podjetja in pri tem tudi ne onesnažuje okolja, v primerjavi s tradicionalnim tiskom. Tiskanje nalepk in digitalno tiskanje na tiskovine še nikoli ni bilo tako preprosto in dostopno. Prav zato lahko pri trženjskih  strategijah, ki vključujejo nalepke z blagovno znamko podjetja in tiskovine, namenjene za promocijski material, tudi manjša podjetja začno konkurirati z večjimi podjetji, kjer svojo blagovno znamko in izdelke učinkovito predstavljajo svojim potencialnim kupcem.

digitalno tiskanje

Pospešena hitrost tiskanja, ki jo ponuja digitalni tisk

Digitalno tiskanje omogoča poenostavljene korake in procese tiskanja, zato lahko podjetja svoje tiskovine in nalepke natisnejo mnogo hitreje. Digitalni tisk je s pomočjo svoje tehnologije uspel znižati procese tiskanja, in sicer iz 17 korakov na samo tri korake.

Konvencionalno tiskanje zajema kar 17 korakov, pri čemer izdelava plošč za tiskanje predstavlja najbolj zamuden korak. Pa vendar to pomeni 17 priložnosti za napake, popravke in odpadke. Tehnologija digitalnega tiska pa je odpravila večino teh ročnih in zamudnih korakov in je tako celoten proces tiskanja skrčila na le tri korake. Poenostavljeno tiskanje nalepk in tiskovin pa za podjetja pomeni, da svoja naročila lahko prevzamejo v zelo kratkem času. Dinamično in spreminjajoče se poslovno okolje manjših podjetjih ne dopušča, da bi podjetje na svoje naročene tiskovine in nalepke čakalo dolgo časa, zato hitro digitalno tiskanje zanje predstavlja učinkovito izbiro.

Digitalni tisk nalepk omogoča naročila v manjših serijah 

Digitalno tiskanje nalepk zajema tisk na različne nalepke, ki se med seboj razlikujejo po namenu uporabe. Tako lahko podjetje naroči digitalni tisk nalepk za označevanje proizvodov, zaščitne nalepke in 3D nalepke. 3D nalepke so s pomočjo digitalnega tiskanja postale priljubljena izbira v vseh podjetjih, ki želijo uspešno tržiti svojo blagovno znamko in svoje izdelke. Digitalni tisk nalepk je v svoji  tehnologiji tako napredoval, da 3D nalepke pri tem postajajo vedno bolj izpopolnjene, trpežne in odporne na škodljive zunanje vplive. Sicer pa je digitalno tiskanje vseh vrst nalepk mogoče naročiti tudi v manjših količinah, kar poprej pri tradicionalnem offset tiskanju ni bilo mogoče. Če pa so podjetja že naročila manjše serije nalepk, pa so bile le-te pri tradicionalnem tisku zelo drage. Digitalno tiskanje nalepk pa na drugi strani zmanjšuje stroške tiskanja, zato so tudi naročila manjših serij stroškovno učinkovitejša.

digitalne tiskovine

Digitalno tiskanje se prilagaja zahtevam in potrebam trga

Digitalno tiskanje na tiskovine in digitalni tisk nalepk sta storitvi, ki sta v podjetjih namenjeni predvsem za trženje dejavnosti, proizvodov ali storitev. Zaradi spreminjajočih se zahtev in potreb trga in kupcev, se morajo tudi podjetja s svojim trženjskim materialom prilagajati svojemu ciljnemu trgu. Te trženjske materiale, kot so na primer tiskovine in nalepke, je zato potrebno v razmeroma kratkem času tudi spremeniti in prilagoditi. Pri tem pa digitalno tiskanje ponuja hitre rešitve, saj so vsi podatki že vneseni v računalnik, kjer lahko v programih hitro spremenijo določene motive, slike, besedila in celotno grafiko. Po spremembi informacij v programu pa se proces celotnega postopka digitalnega tiska nalepk in digitalnega tiskanja na tiskovine zelo hitro izvede. Digitalno tiskanje je zatorej prilagojeno zahtevam podjetja, katero pa se mora prilagajati svojim kupcem in trgu. Če vaše podjetje tudi potrebuje hitre, cenovno ugodne in prilagodljive storitve, ki jih ponuja digitalno tiskanje, tedaj povprašajte naše zaposlene, ki vam bodo razložili celoten postopek tiskanja in pripravili ugodno ponudbo.

PRBERITE SI VEČ O DIGITALNEM TISKANJU