Izdelava 3D nalepk po meri in njihova edinstvena uporaba

3D nalepke predstavljajo posebno vrsto nalepk, saj je njihov videz tridimenzionalen in se zato razlikujejo od navadnih nalepk. Izdelava nalepk poteka tako, da na zgornjo plast nalepke vlijejo poliuretansko tekočino, ki se prelije po natisnjeni etiketi na debelem papirju. Takšen način izdelave nalepk omogoča, da so nalepke trajne, pri čemer imajo na prevleki poseben  sloj, ki je odporen na praske in poškodbe. 3D nalepke so prav tako vodoodporne in hkrati odporne na vpliv UV žarkov, kar pomeni, da ne zbledijo, izgubijo barve ali se poškodujejo. Pri tem jih lahko čistimo z različnimi sredstvi, saj so odporne na večino kemikalij, prisotnih v čistilnih sredstvih. Izdelava nalepk je možna tako v magnetni, kot v tekstilni in samolepilni izvedbi, pri čemer lahko podjetja umestijo tudi nekatere posebne dodatke, kot sta prijeten vonj in bleščice. 3D nalepke po meri so del večine industrij in njihova uporaba je tako razširjena v podjetjih z računalniško opremo in elektroniko. Največkrat so te nalepke nalepljene na prenosnih računalnikih,  tablicah in drugih elektronskih napravah. Prav tako pa je njihova uporaba razširjena tudi na vozilih. 3D napisi blagovne znamke ali proizvoda so nalepljeni tudi na raznovrstni športni opremi in na orodjih. 3D nalepke so pravzaprav del predmetov, ki jih vsakodnevno uporabljamo, zato je njihova uporaba zelo široka. 

nalepke po naročiluspecialne nalepke

3D napisi v avtomobilski industriji

V avtomobilski industriji se podjetja poslužujejo izdelave 3D nalepk po naročilu zato, ker na svojih izdelkih želijo prikazati jasno sporočilo, da je izdelek plod njihovega razvoja in tako predstavlja njihovo blagovno znamko. Vsako vozilo, od skuterja, avtomobila, avtodoma in tovornjaka, je mobilno in tako podjetje s svojimi nalepkami lahko doseže širši krog potencialnih odjemalcev. 3D napisi so lahko nalepljeni na samo vozilo, lahko pa so del dodatne avtomobilske opreme, rezervnih delov ali opreme v notranjosti vozila. Ker je usnje v osebnih avtomobilih povezano s prestižem, je mogoče naročiti izdelavo imitacije usnja s 3D tehnologijo nalepk, ki poudarja določene zaključene in prestižne usnjene elemente v avtomobilu.

Nalepke po meri na embalaži za shranjevanje živil

Izdelava 3D nalepk po naročilu je pogosto uporabljena tudi v podjetjih, ki izdelujejo ali prodajajo nekoliko dražja živila in želijo z nalepkami doseči razkošnejši videz, ki njihove unikatne izdelke loči od ostalih. Tako lahko 3D nalepke zasledimo na steklenicah za vino, izbranih čokoladah, na škatlicah za kolače in na drugih pekovskih izdelkih. Velikokrat jih lahko vidimo tudi na darilnih košarah z različnimi živili, izbranih kavah in vrhunskih mesnih izdelkih. Podjetja se na embalaži za shranjevanje živil najraje poslužujejo manjših 3D nalepk, ki s svojim posebnim videzom kupcu dajejo občutek, da je njegov nakup poseben in unikaten.

3D nalepke na ročnih črpalkah za natakanje piva

Izdelave 3D nalepk se poslužujejo tudi pivovarji in pivnice, saj nalepke na ročnih črpalkah za natakanje piva predstavljajo odlično komunikacijsko sredstvo, ki promovira blagovno znamko posameznega pivovarja in hkrati pivcu piva daje jasen znak, katero pivo pije. Ročne črpalke za pivo so namreč vidne vsem, ki ob pultu za točenje piva naročajo pivo ali pa tam tudi sedijo. Običajno je v pivnici le ena črpalka za pivo, iz nje pa točijo različne vrste piva, ki so tudi različnih blagovnih znamk. Proizvajalec oziroma pivovarna ima tako odlično priložnost, da v pivnicah pri svojih odjemalcih namesti posebne 3D nalepke z vpadljivimi 3D napisi in si tako poveča možnost, da bodo pivci njegovo blagovno znamko tudi takoj prepoznali.

Množična izdelava nalepk na pralnih strojih

Izdelava nalepk na pralnih strojih je v množični uporabi, saj jo koristijo skorajda vsi proizvajalci pralnih strojev. 3D nalepke po naročilu so na pralnih strojih uporabljene za lažjo vizualno predstavo o načinih pranja in funkcijah, ki jih pralni stroj ponuja. Nalepke po meri na pralnih strojih so pravzaprav namenjene funkcionalnosti in praktičnosti uporabe. Lahko pa jih proizvajalci namestijo tudi v obliki njihovega logotipa ali blagovne znamke. Če tudi v vašem podjetju razmišljate o izdelavi 3D nalepk, ki bi jih želeli uporabiti na vaših izdelkih, lahko vsa vprašanja naslovite na naše strokovnjake, ki vas bodo vodili skozi celoten proces izdelave 3D nalepk.