Kako izdelava nalepk po meri vpliva na prepoznavnost vašega podjetja?

V današnjem hitrem poslovnem svetu je za številna podjetja pomemben izkoristek vseh sredstev, ki so na voljo, da bi z njimi pritegnila pozornost zasedenih potrošnikov. Prav zato blagovna znamka predstavlja pomemben vidik v promocijski strategiji vsakega podjetja, četudi ji morda nekatera podjetja ne posvečajo dovolj pozornosti. Blagovno znamko lahko krepimo s poudarjanjem njenega logotipa ali zasnove, z namenom, da bi potrošnika spomnili, od kod določen izdelek ali storitev izvira. Obstajajo različne tržne strategije, katere prispevajo k doseganju optimalne zasičenosti blagovne znamke. Med njimi pa je tudi uporaba 3D nalepk, katere vsebujejo logotip, zasnovo ali neko značilnost podjetja, po kateri je blagovna znamka v širši javnosti tudi prepoznana. Pri tem nas zanima, kaj pravzaprav so  3D nalepke in kako izdelava 3D nalepk po meri podjetja vpliva na rast blagovne znamke.

3D nalepke

Nekaj splošnih značilnosti 3D nalepk

3D nalepke so obložene s prozornim in prožnim materialom, kateri ustvarja tridimenzionalen videz in sijajni odsev. Prav zato so takšne nalepke privlačne in vabljive na pogled. Potencialni kupci se bodo na takšnih nalepkah s pogledom ustavili dlje časa, kot pa bi se na navadnih nalepkah. Tridimenzionalne nalepke lahko prenesejo izpostavljenost določenim kemikalijam, visokim UV žarkom in drugim okoljskim skrajnostim. Barve na njih tako ne bodo zbledele ali se poškodovale, saj so odporne na praske. Zaradi tega so tridimenzionalne nalepke izjemno trpežne in dolgotrajne in se pri tem lahko uporabljajo tako za notranjo kot za zunanjo uporabo. 3D nalepke so tudi zelo prilagodljive, saj lahko nanje natisnemo različne barvne fotografije ter reliefne fotografije s posebnimi kovinskimi, holografskimi ali fluorescentnimi substrati ali črnili. Ker so tridimenzionalne nalepke izjemno oblikovno prilagodljive, jih podjetja lahko naročijo v poljubni obliki in velikosti. Izdelava 3D nalepk pa se je v zadnjih letih razširila in zato ponuja različne dodatke, kot so dodatki z bleščicami in dodanim vonjem. Nalepke po naročilu pa je mogoče kupiti v magnetni, samolepilni ali tekstilni verziji.

Izdelava 3d nalepk

Cenovno ugodno upravljanje blagovne znamke s pomočjo nalepk

Da bi prepoznavne lastnosti podjetja postale znane večjemu številu populacije na državni ali svetovni ravni, tedaj mora podjetje v uveljavljanje svoje blagovne znamke vložiti zelo veliko finančnih sredstev. Vendar to si lahko privoščijo le velika podjetja in multinacionalke. Vsa ostala srednje velika in manjša podjetja pa morajo najti drugačne načine, kako bi svojo blagovno znamko ponesla v širni svet. Na primer, podjetja lahko na svoje izdelke pritrdijo majhne natisnjene oznake in s tem zagotovijo, da bo kupec in vsi ostali, ki bodo videli izdelek, imel priložnost videti edinstven logotip podjetja, vsakič, ko bo prišel z njim v stik. Pri tem lahko podjetja v 3D nalepke po naročilu dodajo URL naslov svoje spletne strani. Tako bodo podjetja povabila potrošnike, da obiščejo njihovo uradno spletno stran in pri tem morda opravijo še kakšen nakup.

Preberite še o 3D napisih

Primeri učinkovitega upravljanja blagovne znamke z uporabo 3D nalepk

Uporaba 3D nalepk je zelo priljubljena pri podjetjih, katera se ukvarjajo s proizvodnjo ali prodajo elektronskih naprav. Izdelava nalepk za ta podjetja vključuje majhne nalepke po meri, katere podjetja nato nalepijo na različne elektronske naprave. Uporaba tridimenzionalnih nalepk je prav tako priljubljena pri proizvajalcih in prodajalcih zunanjega pohištva, saj te nalepke prenesejo različne škodljive zunanje vplive in se pri tem ne poškodujejo. Nalepke po naročilu  pa množično uporabljajo tudi v tekstilni industriji, predvsem na oblačilih in modnih dodatkih, kot so klobuki. Tridimenzionalne nalepke pa uporabljajo tudi podjetja, katera proizvajajo alarmne sisteme. Številne komponente alarmnih sistemov se namreč nahajajo na prostem in so zato nenehno izpostavljene zunanjim vremenskih vplivom. Podjetja naročajo izdelavo 3D nalepk zato, da bi svoje nalepke na alarmnih sistemih zaščitila pred vremenskimi vplivi, a hkrati širila prepoznavnost svoje blagovne znamke. Specializirana podjetja za izdelavo nalepk vam lahko svetujejo pri zasnovi, oblikovanju in pozicioniranju nalepk z namenom, da bi s skupnimi močmi dvignili prepoznavnost vaše blagovne znamke.