3D nalepke za boljšo predstavnost vašega podjetja

3D nalepke in nalepke nasploh so zelo prisotne pri ustvarjanju prepoznavne vizualne podobe vsakega podjetja. Čeprav je njihova uporaba v marketingu najbolj izpostavljena, se uporabljajo še za druge pomembne vidike poslovanja, na primer pri kvalitetnem označevanju izdelkov ali zagotavljanju boljše varnosti pri rokovanju z nevarnimi snovmi. Zaradi razvoja novih tehnologij je napredovala tudi izdelava nalepk, med drugim 3D nalepk, ki z uporabo posebnih učinkov pričarajo zelo prepoznavno vizualno podobo podjetja in njegovih linij izdelkov.

Izdelava nalepk za potrebe marketinga

V današnji poplavi različnih storitev in izdelkov, ki so na voljo, postaja prepoznavnost podjetja ključni element, ki vpliva na uspešno poslovanje. Podjetja si zato prizadevajo, da so njihovi logotipi in ostali znaki podjetja ne le prepoznavni, temveč po možnosti sprožijo navdušenje za njihov izdelek in se tako lažje vtisnejo v spomin. Učinkoviti prijemi v marketingu med drugim zajemajo tudi izdelavo nalepk. Izdelava nalepk, pa naj si bo to takih z logotipom podjetja ali nalepk, ki so bile narejene za posebno priložnost, lahko dopolni celovito podobo nekega podjetja. Uporabiti jih je mogoče za polepšanje darilnih paketov ali označevanje določenih izdelkov. S premišljeno zasnovo in izdelavo nalepk ob posebnem dogodku lahko izdelamo serijo nalepk, ki so jih oblikovali umetniki, ter tako spodbudimo njihovo zbiranje med svojimi strankami, kot tudi med ljubitelji dobrega oblikovanja.

3D nalepke po naročilu

Nalepke že dolgo niso omejene zgolj na potiskan papir, ki ga je mogoče nekam prilepiti. Nove tehnologije omogočajo izdelavo nalepk na različnih materialih: na primer na magnetih ali različnih oblikah tekstila. S tem pridobijo veliko večjo uporabnost v namen promocije podjetja. Zelo priljubljene so 3D nalepke, ki že na otip, a tudi vizualno, izstopajo od podlage. To so nalepke, ki so nalite in po obliki spominjajo na kapljico prozorne tekočine. Ker imajo te 3D obliko, se logotip na nalepki (ali kakšna druga vsebina) poudari, kot če bi ga gledali skozi povečevalno lečo. Tak vizualni učinek še dodatno podkrepi estetski učinek 3D nalepke, hkrati pa jo zaščiti pred zunanjimi vplivi. 3D nalepke so zaradi svoje sestave zelo trpežne, zato jih zlahka uporabimo tudi na prostem, njihova visoka zaščita pred UV žarki pa poskrbi, da barve ne zbledijo tako hitro kot pri klasičnih nalepkah. Poleg naštetih lastnosti lahko pri izboru 3D nalepk po naročilu izbiramo še med posebnimi učinki, saj so na voljo 3D nalepke z bleščicami, 3D nalepke, ki vsebujejo barve, ki se spreminjajo pri različnih temperaturah, kot tudi 3D nalepke, ki oddajajo želene vonjave.

3D nalepka z bleščicami

Izdelava nalepk

Nalepke po meri za označevanje izdelkov

Nalepke se uporabijo še za učinkovito označevanje izdelkov. Za svoje izdelke lahko sami, ali v sodelovanju s strokovnim grafičnim oblikovalcem, določimo najprimernejšo velikost in obliko. Za nalepke, ki označujejo zgolj vsebino izdelkov, se ponavadi uporabljajo klasične kvadratne oblike. Več svobode pa imamo pri oblikovanju takih, ki drugače označujejo izdelek ali mu zaradi lepe grafične podobe celo dodajajo vrednost. Lep primer so po meri narejene nalepke oziroma etikete za vinske steklenice, ki skupaj s steklenico poudarjajo značilnosti vina in predstavljajo izdelek v bolj privlačni luči.

Varnostne nalepke zagotavljajo večjo varnost v industriji

Varnostne nalepke se uporabljajo predvsem v industriji, kjer označujejo pomembna opozorila, ki jih je treba upoštevati za varno uporabo strojev. Na njih so natisnjena opozorila za delavce za varno rokovanje z aparati in jasna navodila, kaj narediti, če pride do nesreč. Varnostne nalepke morajo biti še posebej vzdržljive in odporne za poškodbe in vplive iz okolja. Njihovo dolgo življenjsko dobo dosežemo z uporabo kvalitetnih in trpežnih materialov za njihovo izdelavo: kompaktne folije zaščitijo napisano vsebino, medtem ko močno lepilo zagotovi, da se ne odlepijo zlahka. Zaradi svoje trpežnosti se varnostne nalepke uporabljajo še kot opozorila na embalažah za nevarne snovi, za označevanje gasilskih aparatov in za uporabo opozorilnih napisov znotraj in zunaj objektov.