Digitalni tisk na tiskovine in nalepke kot odlično sredstvo za trženje izdelkov

Najsodobnejša digitalna tehnologija tiskanja podjetjem omogoča digitalni tisk na nalepke in tiskovine. Z uporabo digitalnega tiska nalepk po meri lahko podjetja krepijo svojo blagovno znamko  s tem, ko so nalepke del njihovih produktov. Tako izdelki izstopajo na prodajnih policah, potrošniki pa določen izdelek lažje povežejo z blagovno znamko podjetja. Digitalni tisk na tiskovine in nalepke podjetjem ponuja številne prednosti. Digitalni tisk tako omogoča visoke ločljivosti, tudi za najmanjše podrobnosti in drobni tisk. Fotografske kakovosti slik so primerljive s tistimi v boljših revijah, kjer so barve jasne in definirane. Digitalni tisk podjetjem omogoča tudi hitre obrate pri naročilih za tiskanje, kjer so stroški na enoto bistveno nižji, kot pri drugih tehnologijah tiskanja. Podjetje lahko pri tem naroči tudi manjše količine nalepk in tiskovin po meri, kjer je končna cena precej podobna ceni, ki bi jo podjetje plačalo za večje količine. Digitalni tisk je hkrati tudi natančen, saj pri tiskanju omogoča veliko mero doslednosti. Tako so natisnjene izdaje nalepk in tiskovin enako kakovostne, od prve do zadnje izdaje.

Digitalni tisk s tehnologijo spremenljivega tiskanja podatkov

Nalepke in tiskovine so edinstvene, saj jih je mogoče izdelati s tehnologijo spremenljivega tiskanja podatkov. To pomeni, da se posamezna nalepka v eni tiskani izdaji lahko razlikuje od ostalih nalepk. Na primer, v eni seriji je mogoče naročiti 10 različnih nalepk, pri tem pa se cena digitalnega tiska ne spremeni. Uporaba tovrstne tehnologije digitalnega tiska je še posebej primerna za podjetja, ki za zaščito svojih produktov uporabljajo varnostne nalepke, kjer se spreminja zaporedno številčenje in zaporedne črtne kode. Tehnologija spremenljivega digitalnega tiskanja podatkov je prav tako koristna v podjetjih, ki uporabljajo posebne etikete za označevanje izdelkov.

3d nalepkatiskovine

Digitalni tisk nalepk kot del trženjske strategije

Zaradi napredne tehnologije je digitalni tisk nalepk in digitalni tisk na tiskovine primeren tudi za manjša podjetja, ki na začetku poslovanja nimajo na razpolago večje količine sredstev za promocijo svojih izdelkov ali storitev. Sicer pa je digitalni tisk primeren za vsa podjetja, ki želijo hitro zagnati svoje trženjske aktivnosti ali pa preizkusiti odzivnost trga z različnimi nalepkami in tiskovinami. Tako lahko za razmeroma nizko ceno izluščijo tisto grafično podobo ali promocijsko sporočilo, ki je imelo na kupce največji vpliv. Digitalni tisk zatorej omogoča majhne serije nalepk in tiskovin, ki so namenjene za preizkus na tržišču. Z njimi pa lahko podjetje trži produkte in storitve tudi na specifičnih in enkratnih dogodkih in pri drugih ciljno usmerjenih strategijah, saj lahko s pomočjo  digitalnega tiska razprši trženjsko strategijo na različne skupine potencialnih odjemalcev. 

Digitalni tisk in prilagodljivost tiskanja na različne materiale

Z uporabo tehnologije spremenljivega digitalnega tiskanja podatkov lahko podjetja na nalepkah in tiskovinah spreminjajo besedila, grafiko in slike, ne da bi pri tem ta dodatna naročila upočasnila postopek digitalnega tiska. Digitalen tisk prav tako omogoča tiskanje različnih barvnih kombinacij in izdelavo v magnetni, tekstilni in samolepilni izvedbi. Podjetja lahko naročijo digitalni tisk nalepk v navadni obliki, mogoče pa jih je natisniti tudi v posebni 3D obliki. 3D nalepke in 3D napisi še dodatno poudarjajo blagovno znamko podjetja, pri tem pa omogočajo dolgotrajno uporabo, saj so odporne na vremenske in druge vplive ter pri tem nudijo visoko UV zaščito. 

Digitalni tisk po meri podjetja

Digitalni tisk nalepk se prilagaja željam in potrebam podjetja. Različne tehnologije digitalnega tiska omogočajo ustvarjanje različnih tekstur in okrasnih poudarkov, ki dajejo nalepki bolj otipljiv in prestižen videz. Različne folije in laki pa ustvarjajo mat nalepke in nalepke, ki imajo dodaten sijaj. Najnovejša tehnologija 3D tiska pa omogoča tisk na 3D edge nalepke, ki s poudarjenimi robovi in teksturami poskrbijo za eleganten, a hkrati vpadljiv logotip blagovne znamke podjetja. Naša izkušena ekipa vam bo pomagala pri izbiri vseh lastnosti, ki jih ponuja digitalni tisk na nalepke in tiskovine. Pri tem vam bomo pomagali izbrati ustrezne materiale in vizualne prilagoditve, tako da bo vaša blagovna znamka čim bolj izstopala.