Preprosti načini kako pomladiti videz svojega izdelka

Vsak še tako dobro zastavljen in kakovosten izdelek občasno potrebuje osvežitev svoje podobe. Pri tem ne gre toliko za razvijanje in nadgrajevanje izdelka, kot za pomladitev njegove predstavnosti in prepoznavnosti. Z dobro premišljenimi prijemi lahko izdelku dodelimo novo zgodbo, ki bo nagovarjala nove stranke, stare pa spomnila, zakaj ta izdelek že kupujejo. Za takšno prenovo lahko namenimo precej sredstev, a včasih zadostuje zgolj nekaj preprostih prijemov, da svojemu izdelku vdihnemo nekaj nove svežine.

Nova podoba izdelka: začne se z embalažo

Kakovost in uporabnost izdelka sta seveda najbolj pomembni značilnosti, ki prepriča kupce. A v nakup lahko pritegnemo potencialne stranke tudi s privlačno predstavitvijo izdelka, ki že s svojim videzom zbuja prijetne občutke. Ključnega pomena za tako učinkovito predstavitev je primerna embalaža, če jo izdelek ima, oziroma splošna zunanja podoba izdelka. Kakovostno izdelana embalaža iz materialov, ki so prijetni na dotik, vzbudi zanimanje in obljublja, da ima izdelek, ki je spravljen v njej, podobne prijetne lastnosti. Pri oblikovanju embalaže in zunanjega izgleda izdelka je tako pomembno premišljeno izbrati barvno paleto, material, pa tudi način izdelave, ki bo primerno izražal vsebino embalaže. Za izdelke visoke tehnologije je tako bolj primerna natančno izdelana in trdna embalaža, ki poskrbi za varno dostavo izdelka do kupca, medtem ko so doma izdelani ročni izdelki bolje predstavljeni v mehkejši embalaži iz recikliranega papirja. S premišljeno izbiro embalaže ta že postane del izdelka, saj ga učinkovito predstavlja.

izdelava nalepk3D nalepke

Polepšan videz izdelka – dodana vrednost

Preoblikovanje embalaže je mogoče učinkovito nadgraditi tako, da uporabimo 3D nalepke. 3D nalepke so nalepke, ki se od navadnih razlikujejo po tem, da so na dotik debelejše, zato se od podlage razlikujejo že na dotik. Zaradi nalite plasti na napisu ali logotipu pa imajo te nalepke še dodatne lastnosti, po katerih se razlikujejo od navadnih nalepk. Dodatna plast lahko na primer vsebuje bleščice ali celo vonjave, ki se počasi sproščajo in s tem izdelku podelijo prav posebno vrednost. Takšno posebno izdelavo nalepk je mogoče uporabiti tudi za izdelavo 3D napisov podjetja ali linije izdelkov. 3D nalepke in 3D napisi se lahko uporabijo za polepšanje embalaže ali neposredno izdelka, mogoče pa jih je uporabiti še za zelo učinkovite promocije, saj so zaradi svoje strukture zelo obstojne. Še posebej mladi radi zbirajo takšne nalepke in jih lepijo na svoje mobilne naprave, računalnike in druge predmete, ki jih pogosto uporabljajo. Izdelava nalepk, ki so nekaj posebnega in izražajo ekskluzivnost izdelka, se lahko uporabi tudi za organizacijo različnih promocijskih akcij, kot je zbiranje nalepk, narejenih v omejenih količinah.

Osvežena podoba z novo, mladostno zgodbo

Pri ustvarjanju primerne zgodbe, ki bo nagovorila potencialne kupce, si je dobro pomagati še s povečano prisotnostjo na socialnih omrežjih. Objave, ki poosebljajo podjetje in razkrivajo zgodbe iz zakulisja, so vedno zanimive za uporabnike, saj z njimi vzpostavi veliko bolj pristen odnos do izdelka. Poleg deljenja svoje zgodbe lahko uporabnikom ponudimo še informacije, ki bodo koristne zanje. Takšne informacije naj bodo povezane z namembnostjo izdelka oziroma s širšo temo, ki zadeva izdelek. Če na primer prodajamo kozmetične izdelke, lahko objavimo, kje in kako je izdelek nastal, potem pa navedemo še različne, mogoče celo presenetljive uporabe tega izdelka. Pri tem je pomembno, da je objava zanimiva in koristna za uporabnika, da jo bo delil še s svojimi prijatelji.

Nova linija za novo ciljno skupino

Če hočemo doseči povsem nov demografski segment strank, je včasih izdelek bolje preoblikovati in na novo lansirati. To velja še posebej, če bi radi dosegli mlajšo populacijo, ki zahteva povsem drugačen pristop predstavitve izdelka. V tem primeru je dobro angažirati vse zgoraj omenjene metode: se močno nasloniti na uporabo socialnih omrežij, izdelek opremiti z vpadljivo embalažo, hkrati pa promocijo močno nasloniti še na uporabo 3D nalepk in 3D napisov.

VEČ O IZDELAVI 3D NALEPK >>