Podjetniške koristi označevanja izdelkov z zaščitnimi nalepkami

Potreba podjetij po označevanju izdelkov iz varnostnih razlogov narašča, saj sorazmerno naraščajo tudi ponarejeni produkti in ostale goljufive aktivnosti, kot je na primer kraja. Uporaba zaščitnih nalepk se marsikateremu podjetju morda zdi kot pasivno manjše orodje, ki v podjetju ne more spremeniti veliko. Pa vendarle številna podjetja po celem svetu množično naročajo izdelavo specialnih nalepk, katere predstavljajo učinkovit fizični varnostni ukrep. Varnostne nalepke dajejo takojšen vizualni učinek, kateri nepridiprave odvrača od kraje in poneverbe. Varnostne nalepke so prav tako izredno koristne pri sledenju sredstev in proizvodov po celotni dobavni verigi. Podjetja, ki so se odločila za uporabo specialnih nalepk na svojih proizvodih in sredstvih, poročajo, da so s tem ukrepom uspela drastično zmanjšati število ponaredkov, goljufij in ostalih motenj.

3d nalepke

Posebne nalepke za označevanje proizvodov

Posebne nalepke za označevanje proizvodov se največkrat uporabljajo v procesih katalogiziranja, sledenja in označevanja izdelkov in ostalih sredstev.

Takšnih nalepk se poslužujejo v bolnišnicah, univerzah in v drugih ustanovah, kjer imajo v lasti drago opremo in jo tudi pogosto uporabljajo. Specialne nalepke za označevanje proizvodov vsebujejo zaporedne številke, katere vsakemu elementu ali opremi dajejo lastno identiteto. Pri tem pa ustanove ali podjetja lahko to opremo spremljajo in v danem trenutku vedo, kje se oprema nahaja, kdo jo uporablja ter, ali je oprema poškodovana in zato potrebuje popravilo.

Specialne VOID nalepke proti kraji opreme in izdelkov

Na trgu je mogoče naročiti izdelavo zaščitnih nalepk za označevanje izdelkov, katere so bolj adhezivne od ostalih. To pomeni, da jih je skorajda nemogoče odstraniti, ko pa jih odstranimo, ostane na proizvodu ali opremi značilen odtis »VOID« oziroma prazno ali nično ter odtis »PROPERTY«, ki jasno izraža izvor lastnine izdelka. Tega odtisa ne moremo odstraniti, zato odtis bistveno zmanjša vrednost produkta, če bi ga tatovi želeli prodati naprej.

Posebne nalepke za označevanje farmacevtskih izdelkov

Zaščitne nalepke so zelo pomembne pri označevanju izdelkov v farmacevtski in kemični industriji. V teh industrijah so izdelki še posebej ranljivi, saj mora biti trg zdravil in kemikalij močno reguliran, tako iz vidika zdravja potrošnikov, kot iz vidika doseganja specifičnih standardov. Označevanje farmacevtskih izdelkov predstavlja varnostno zaščito, katera zagotavlja, da izdelek ni kontaminiran. Če nalepko oziroma etiketo odstranimo, se pokaže varnostno opozorilo pod nalepko, ki opozarja na poskuse ponarejanja. To so hkrati tudi VOID nalepke, saj ko jih odstranimo se prikaže napis »VOID IF OPEN«, kar potrošniku prenaša sporočilo, naj izdelka ne uporabi ali kupi, ker je izdelek poškodovan ali pa je bil že uporabljen. 

Specialne nalepke

Zaščitna nalepka pri označevanju izdelkov prinaša dodatne koristi

Posebne nalepke posredno izboljšujejo poslovanje podjetja s tem, ko ščitijo varnost in neoporečnost izdelkov. Specialne nalepke prav tako podjetju pomagajo pri preverjanju pristnosti izdelkov in posledičnem zmanjšanju izgube prihodkov s tem, ko podjetje hitro in učinkovito oceni, kateri izdelki so podvrženi ponarejanju. Zaščitna nalepka predstavlja dobro izbiro tudi v podjetjih, katera potrebujejo garancijsko zaščito. Vsa podjetja, ki obravnavajo garancijske zahtevke, se velikokrat soočajo s težavami, ki nastanejo kot posledica goljufivih zahtevkov in vračil. Pri tem predstavlja uporaba zaščitnih nalepk za označevanje proizvodov v garanciji dobro strategijo, katera učinkovito prepoznava poskuse goljufij. Uporaba zaščitnih nalepk pri označevanju izdelkov je prav tako koristna v podjetjih, katera morajo slediti svojemu premoženju in sredstvom. Če menite, da bo označevanje izdelkov s posebnimi nalepkami koristilo tudi vašemu podjetju, tedaj se lahko pogovorite z našimi strokovnjaki, kateri imajo večletne izkušnje v izdelovanju teh posebnih nalepk.

Več o 3D nalepkah