Zaščitne nalepke po naročilu kot pomemben del v vsaki industriji

Danes se vsi bolj zavedamo potrebe po varnosti v skoraj vsem, kar počnemo, enako pa velja tudi za poslovni svet. Znano je, da sredstva v podjetju lahko kar izginejo ali pa so bila preprosto napačno založena. To je lahko glavni razlog, zakaj se podjetja vse bolj obračajo k uporabi označevanja svojih izdelkov ali sredstev s posebnimi zaščitnimi nalepkami. Zaščitne nalepke po naročilu so zato postale nujen pripomoček pri označevanju izdelkov v skoraj vsaki industriji. Nalepke po naročilu ne predstavljajo velikega finančnega vložka, pri tem pa podjetje tudi prihrani veliko denarja, saj se mu ni več potrebno soočati z izgubljenimi, ukradenimi ali kontaminiranimi izdelki. Specialne nalepke za označevanje izdelkov je mogoče naročiti v različnih oblikah, barvah in velikostih. Vsaka zaščitna nalepka pa vsebuje elektronske podatke o izdelku in hkrati služi kot dokazilo, če je bila varnostna oznaka na njej spremenjena. Ob poškodbi ali odstranitvi nalepke, pa se le-ta popolnoma razgradi ali pa pod površino pusti sledi plasti, ki jih je kasneje nemogoče odlepiti oziroma odstraniti. Zaščitne nalepke za označevanje proizvodov podjetju nudijo možnost, da zavaruje svoje premoženje, sredstva in proizvedene izdelke ter pri tem zmanjša stroške, ki nastanejo zaradi kraje in namernih ali nenamernih poškodb.

nalepka VOID

Ustrezno označevanje proizvodov pri sledenju visokokakovostnih izdelkov

Specialne nalepke za označevanje proizvodov se včasih uporabljajo le za namene sledenja. Podjetja pregledajo vsak proizvod v transportu, kjer kodirane informacije na zaščitni nalepki vnesejo v sistem za upravljanje podatkov. Če določen proizvod izgine, nalepka za označevanje izdelkov podjetju omogoča, da odkrije zadnje mesto, kjer je bila pregledana in vnesena v sistem. Specialne nalepke za zaščito proizvodov so zelo pomembne za podjetja, ki proizvajajo ali trgujejo z  dražjimi izdelki. Podjetje lahko z njihovo pomočjo sledi posameznemu izdelku od proizvajalca pa vse do polic trgovca na drobno.

Označevanje izdelkov z nalepkami je pomembno tudi za kupce

Zaščitna nalepka je prav tako pomembna za samega kupca, saj mu zagotavlja potrebno preverjanje pristnosti izdelka. Podjetje, ki izdelke proizvaja in jih tudi prodaja, mora svojim kupcem ponuditi dokazilo, da je kupljen izdelek nepoškodovan, pristen in popolnoma nov. Jamstvo za izdelek podjetje najbolj učinkovito dokazuje z nalepkami za označevanje proizvodov. Na drugi strani pa se podjetje z uporabo nalepk po naročilu lahko tudi ustrezno zavaruje. Na primer, zaščitna nalepka na tiskalniku ali elektronski napravi predstavlja za podjetja preprost način za ugotavljanje, ali je bil kupljen izdelek v času trajanja garancije poškodovan iz strani kupca ali pa je okvara posledica mehanskih in programskih napak. Tako se podjetje izogne številnim in dolgotrajnim popravilom, saj lahko z ustreznim označevanjem izdelkov kupcu dokaže, da je okvara nastala kot posledica njegovega nepravilnega ravnanja.

Specialne nalepke v boju proti kraji in tatvinam

Kraje in tatvine predstavljajo zelo velik strošek, zato so morala podjetja najti načine, kako bi svoje izdelke učinkovito zavarovala. Največ kraj izdelkov se zgodi v maloprodajnih trgovinah, predvsem v tistih s široko ponudbo izdelkov in samopostrežno blagajno. Podjetja so skušala svoje izdelke najprej zavarovati s povečanim številom zaposlenih, kamerami in varnostno službo. Nato pa so na trg prišle specialne nalepke po naročilu, ki jih je mogoče prilagoditi glede na značilnosti embalaže. V trgovinah z oblačili so nalepke za označevanje izdelkov všite v oblačila, v trgovinah z elektroniko pa so nalepljene na proizvode. Te nalepke je zelo težko odstraniti, prav tako so neobčutljive na magnetna polja in uporabo sile. Zazna jih le naprava za skeniranje, ki največkrat stoji ob vhodu oziroma izhodu iz trgovine. Večina podjetjih je z uporabo nalepk za označevanje izdelkov uspela drastično znižati stopnjo tatvin v svojih prodajalnah. Če je tudi vas uporaba zaščitne nalepke po naročilu prepričala in že veste, kako bi jo lahko uporabili v vašem podjetju, nas kontaktirajte preko spletnega obrazca in skupaj bomo našli najprimernejšo nalepko za označevanje vaših proizvodov.