Prilagojeno digitalno tiskanje na tiskovine in digitalni tisk nalepk

Digitalno tiskanje je zagotovo prešlo dolgo pot, saj v zgodovini tiskanja predstavlja razmeroma nov proces, ki pa je postal priljubljena izbira v številnih podjetjih in pri drugih potrošnikih. Tehnologija za digitalni tisk se še naprej izboljšuje in pri tem izenačuje konkurenčne pogoje tiskanja, pri čemer je njegova cenovna ugodnost, hitrost in prilagodljivost enaka tako za manjša podjetja kot za večje organizacije. Digitalni tisk na tiskovine in digitalni tisk nalepk pravzaprav predstavljata sodobni način izdelave, kateri omogoča poenostavljeno tiskanje iz elektronskih datotek. Digitalni tisk avtorsko umetniško delo, ustvarjeno na računalniku, neposredno natisne na material po izbiri podjetja. Digitalno tiskanje predstavlja učinkovito alternativo tradicionalnim metodam tiskanja, kot so litografija, fleksografija, gravura in ostali. Digitalno tiskanje je v primerjavi z ostalimi načini tiskanja hitrejše, saj v procesu tiskanja ne potrebuje številnih mehanskih korakov, kateri so potrebni pri običajnem tiskanju. Ti mehanski koraki vključujejo predvsem izdelavo filmov in barvnih odtisov, ročno odstranjevanje kosov in izdelavo plošč.

Tiskovina

Digitalno tiskanje na tiskovine zmanjšuje stroške tiskanja

Digitalno tiskanje zmanjšuje stroške tiskanje v podjetju in zato pri tem lahko prihrani precej denarja. Nižji stroški digitalnega tiskanja pa so v največji meri povezani s tem, ker ta vrsta tiskanja ne zahteva posebnih nastavitev na ploščah. Izdelava plošč pa je zamuden proces, kateri se meri v času, zato podjetje pri tradicionalnem tiskanju plača tudi urno postavko delavca, ki plošče pripravlja. Digitalni tisk na tiskovine vključuje vse reklamne materiale, kot so plakati, brošure, letaki, vizitke in glasila. Pred prihodom digitalnega tiska in digitalne tehnologije pa so morala manjša podjetja pri naročilih krajših tiskanih izdaj izbirati med visokokakovostnim, a zelo dragim offset tiskom ter med cenovno ugodnim tiskom slabše kakovosti. Z razmahom digitalne tehnologije tiskanja pa lahko manjša podjetja za visokokakovostni tiskani izdelek plačajo bistveno manj. 

Digitalno tiskanje nudi visokokakovostne izdelke

Zaradi napredka v tehnologiji digitalnega tiska se je kakovost tiskanja znatno izboljšala in pri tem povsem konkurira s tehnologijo kakovosti offset tiska. Barve pri digitalnem tisku ostanejo živahne in svetle, linije pa imajo dobro ostrino. Pri tem je celotna vizualna podoba na tiskovini povsem razločna in sveža. Zaradi dosledne kakovosti digitalnega tiska je mogoče tisk na tiskovine naročiti tudi na različnih materialih. Pri tem lahko podjetja izbirajo med različnimi tkaninami, tankim ali mat papirjem in celo keramiko.

Digitalni tisk

Digitalni tisk omogoča visoko stopnjo prilagoditev

Digitalni tisk je najbolj primeren za tista podjetja, katera v svojih promocijskih strategijah ne ciljajo le na eno skupino odjemalcev. Specifični trgi podjetja se lahko pri tem razlikujejo po lokaciji, starosti in drugih tržnih nišah. Prav zato je digitalni tisk zelo prilagodljiv, saj lahko hitro spreminja različne tiske na tiskovine, katere je podjetje naročilo za promocijo svoje dejavnosti. Digitalno tiskanje se zaradi svojih tehnologij lahko hitro in predvsem cenovno ugodno prilagaja potrebam marketinških strategij, katere je podjetje zasnovalo. Pri tem je digitalni tisk nalepk in tisk na tiskovine najučinkovitejši pri tiskanju manjše in srednje velike količine. Digitalno tiskanje tako nudi učinkovitejše upravljanje, kar podjetjem omogoča večjo fleksibilnost, da v hitrem roku natisnejo, kar potrebujejo.

Digitalno tiskanje je hitrejše od offset tiskanja

Digitalni tisk ni samo prilagodljiv potrebam naročnikov, temveč je tudi hiter. Pri tem mu ni potrebno iti skozi celotne postopke nastavitev, kot je to potrebno pri offset tisku. Prav tako ni potrebe po izdelavi in pripravi plošč ter po graviranju. Digitalni tisk ne zahteva posebnih priprav, saj vizualno podobo natisne neposredno na izbrani material. Če menite, da bi bilo enostavnejše in bolj prilagodljivo digitalno tiskanje prava izbira za vaše podjetje, tedaj povprašajte naše izkušene strokovnjake, kateri bodo ponudbo prilagodili vašim željam. 

Več o digitalnem tisku v oglaševanju