Postopek polaganja laminata, cena in vzdrževanje

Polaganje laminata cenaCena polaganja laminata je nižja kot cena polaganja parketa. In ker laminati vrhunsko imitirajo les in celo keramiko, so zaradi ugodne cene vse večja konkurenca drugim talnim oblogam. Poleg tega lahko polaganje laminata z nekaj spretnosti izvedete celo sami, cena pa tako zajema le material, potreben za izvedbo montaže. Laminat je odlično odporen na mehanske poškodbe in enostaven za vzdrževanje, možno pa je tudi polaganje laminata na parket ali drugo podlago (razen tekstilno).Tudi ko pride do obrabe, ga zaradi ugodne cene običajno ne popravljamo, pač pa zgolj zamenjamo.

Kako se postavlja laminat? Ali je možno polaganje laminata na parket?

Kupujete laminat, ste se odločili da boste polaganje laminata izvedli sami, ali vas zanima cena strokovne izvedbe? Na vsa vaša vprašanja poznamo odgovor v podjetju Alpod. Berite dalje in na kratko bomo odgovorili kako se postavlja laminat in če je možno polaganje laminata na parket. Za vse ostalo pa nas kontaktirajte ali obiščite v enem izmed razstavno prodajnih salonov. Pričakali vas bomo prijazni svetovalci in vam pomagali najti ustrezno talno oblogo, kakor vam tudi natančno razložili postopke polaganja laminata, ceno in vse, kar bi vas še utegnilo zanimati.

Polaganje laminata - cena je ugodna, izvedete pa ga lahko celo sami

Polaganje laminata na parketDa se vrnemo k vprašanju: Kako se postavlja laminat? Najprej je potrebna priprava. Tla je potrebno ustrezno izravnati, laminatne deske pa v originalni embalaži dva dni pustiti da se aklimatizira v prostoru, kjer bomo izvedli polaganje. Opraviti je potrebno tudi meritve vlažnosti, nato pa laminatni pod pregledate za morebitne poškodbe oz. napake. Čeprav je priporočljivo, a se obstoječe talne obloge odstranijo, to ni nujno potrebno. Možno je izvesti tudi polaganje laminata na parket, edina neprimerna podlaga za laminat so preproge. Nadalje je pomembno, da je podlaga za laminat čista, trdna, ravna in suha. Lahko položite folijo, ki ščiti pred vlago (pri polaganju laminata na parket se folija ne uporablja), in folijo za zvočno zaščito. Ne glede na to ali izvajate polaganje laminata na parket ali ne, polagajte deske vzdolžno proti glavnemu viru svetlobe. Polaganje laminata se izvede plavajoče, ker je to dokaj preprost postopek, je tudi cena temu primerna. Lepljenje laminata na podlago ni ustrezno in ga nikakor ne izvajamo, na bolj obremenjenih mestih pa lahko zlepimo spoje.
Kako se postavlja laminat, če ga postavljamo v večjih ali več prostorih, si lahko ogledate tudi na naši spletni strani Floor Experts, kjer je postopek natančno opisan.