Prodaja klasičnega parketaKlasični parket zaradi videza in tradicije priljubljena izbira

Parket je talna obloga, ki že vrsto let navdušuje z edinstveno lepoto, toplino in domačnostjo lesa, prijaznostjo do okolja ter dolgo življenjsko dobo. Ena največjih prednost parketa pa je njegova možnost obnavljanja. Po določenem času namreč lahko parket zbrusimo in polakiramo ali oljimo ter mu tako povrnemo prvotni sijaj in podaljšamo uporabnost.


V osnovi ločimo masivni ali klasični parket, dvoslojni in troslojni gotovi parket, kant parket ter kmečki in ladijski pod. Masivni parket je izjemno obstojen. Pravilno položen in obdelan lahko masivni klasični parket zdrži več generacij. Zaradi svoje izredne masivnosti je odličen toplotni izolator, hoja po njem je udobna in prijetna. Klasični parket je izdelan iz raznoraznih drevesnih vrst. Lahko so umirjeno enotni ali razgibano živahni vzorci. V les so ujeti barvno enotni ali igrivo prehajajoči odtenki. Enostavno lepota s stilom. Klasični parket je primeren za najrazličnejše prostore, tako za javne prostore z visoko pohodno obrabo kot dnevne prostore, spalnice, kuhinje, otroške sobe. Na voljo sta neobdelan in gotovi parket.

Masivni gotovi parketGotovi parket - hitro položena in higiensko brezhibna talna obloga

Klasični parket ima vse večjo konkurenco v gotovem parketu, katerega največja prednost je v tem, da je že vnaprej brušen in lakiran. Zaradi možnosti polaganja na klik (utor se zaskoči v pero brez lepljenja parketa) je gotovi parket mogoče položiti enostavno in hitro. Zaradi svoje večplastne strukture in elastičnosti površinske obdelave pa je gotovi parket tudi najbolj primeren za uporabo pri polaganju na tla s talnim gretjem. Za razliko od klasičnega, ki je zaradi svojih izolativnih lastnosti manj primeren za talno gretje, saj se les lahko prekomerno deformira in razsuši. V tem primeru je potrebno položiti masivni klasični parket debeline od 10 do 14 mm, temperatura tal pri uporabi pa ne sme presegati 26°C.
V salonih parketa Alpod vas čaka ugodna prodaja parketa. Obiščite nas.