Naravni bukov parketBukov parket je diskreten in zato primeren za kateri koli prostor

V Evropi bukov parket poznamo že stoletja in se zanj še danes tudi pri nas pogosto odločimo. Bukov parket je nekoliko cenejši od recimo izredno popularnega hrastovega. Smo edinstven ponudnik vrhunskega parketa. V kolekcijah najdete parket hrast natur, beljen hrast, orehov parket, jesen ... Les je prvovrsten material, prijazen do okolja, vašega zdravja, predvsem pa vedno moderen, izberite svojega.

Vsak parket je trajen, izbira barve in način obdelave pa sta odvisni od vas

Včasih je parket pomembno prispeval k toplotni izolaciji, sedaj pa je v ospredju predvsem njegova estetska funkcija, ki prostore bolj ali manj diskretno olepša, posledično pa poskrbi za večje udobje bivanja. Parkete med drugim delimo glede na vrsto lesa iz katere so izdelani. Najpogostejši je hrastov parket, sledita mu bukov parket, jesen, nato pa šele bolj eksotične vrste lesa. V številnih različicah lesene talne obloge najdete v podjetju Alpod. V naših razstavno-prodajnih salonih v Ljubljani, Cerknici in Murski Soboti si lahko ogledate različne vrste parketa in kolekcije drugih talnih oblog. Izberite parket, ki vam bo všeč, bo izražal vaš stil in poudaril pohištvo.

Brezčasni orehov parketBrezčasna talna obloga z estetsko funkcijo: temen orehov parket ali svetlejši bukov parket

Čeprav ljubitelji klasike največkrat posežejo po hrastovem parketu (priljubljen je parket beljen hrast ali parket hrast natur), pa je ponudba parketa v našem salonu tako pestra, da boste tudi najbolj zahtevni našli nekaj zase. Med klasične parkete namreč sodi tudi bukov parket, orehov parket, jesen in mnogi drugi - od povsem svetlih do temnejših. Bukov parket se od najpopularnejšega hrastovega razlikuje po tem, da je precej svetlejši. V prostorih tako diskretno poudari svetlobo, hkrati pa je dovolj trpežen, da se na leseni podlagi ne poznajo prav vsi odtisi uporabe. Bogato zgodovine uporabe ima tudi izjemno dekorativen orehov parket. Če želite v prostor vnesti eleganco in ekskluzivnost, boste to dosegli s toplo temno barvo, ki jo ima orehov les. Parket jesen, je prav tako odlična izbira, saj les odlikuje trdnost in elastičnost in se ga prav zato uporablja tudi za izdelavo talnih oblog. Parket jesen najdete v številnih kolekcijah iz naše ponudbe. Najdete ga v različnih barvnih odtenkih, zato je tako priljubljen, poleg tega ga je možno polagati na klasični način z lepljenjem ali s sistemom na klik.

STOPITE V KONTAKT Z NAMI