Vrste parketa - široka ponudba pri Alpod d.o.o.

Podjetje Alpod d.o.o. vam nudi različne vrste parketa v številnih kolekcijah, zato lahko prav vsak kupec najde nekaj zase. Vrste parketa so odvisne od različnih obdelav, debeline parketa, strukture, barve, odpornosti in drugih podobnih karakteristik. Pri slovenskemu ponudniku Alpod je na voljo najbogatejša ponudba parketov na našem tržišču, hkrati pa podjetje slovi po izjemno ugodnih cenah. Poleg dostopnih rednih cen, namreč pripravljajo tudi redne akcije, preko katerih lahko do svojega najljubšega parketa ali pa druge talne podlage dostopate po drastično znižanih cenah. Na voljo so tako surovi klasični parketi kot tudi lakirani ali oljeni gotovi parketi, ki omogočajo bistveno hitrejšo vgradnjo in so v zadnjih letih pri kupcih postali pravi hit.

Vrste parketa

Lepljenje parketa

Način polaganja parketa je odvisen predvsem od vrste industrijskega parketa. Najbolj enostavno se polagajo trislojni gotovi parketi, ki ne potrebujejo lepljenja parketa na podlago. To prihrani veliko časa, izognete pa se tudi neprijetnemu vonju, ki lahko spremlja polaganje in lakiranje klasičnega parketa. Lepljenje parketa je možno izvesti tudi na nekatere obstoječe talne obloge, pomembna je le pravilna predpriprava. Vse o lepljenju parketa vam glede na vrsto parketa svetujejo strokovnjaki v razstavnih salonih Alpod po vsej Sloveniji (Ljubljana, Murska Sobota, Cerknica). V kontakt z njimi lahko preprosto stopite tudi elektronskega naslova info@alpod.si ali pa klica na telefonsko številko 01 70 71 400. Lepljenje parketa ni obvezno za vse vrste parketa, saj se določene lahko polagajo neposredno na plavajočo podlago.

Debeline parketa

Obstajajo različne vrste parketa in tako tudi različne debeline parketa. Tako kot pri klasičnih parketih , so tudi gotovi parketi na voljo v različnih debelinah parketa. Slednja karakteristika je bistvenega pomena, saj lahko močno vpliva na obstojnost vaše talne podlage in posledično njeno življenjsko dobo. Prednost zgornjega sloja parketa je v tem, da je možno večkratno ponovno brušenje in lakiranje. Debelina parketa lahko vpliva tudi na samo polaganje te talne obloge. Debelejši parketi so običajno zaradi slabšega prevajanja toplote manj primerni za polaganje na talno gretje. Nekatere vrste parketa imajo pri polaganju svoje specifike. Najbolje je, da to delo prepustite strokovnjakom.

NA SPLETNO STRAN PODJETJA