Kako položiti laminat, da bo ta dobro služil svojemu namenu

Cena polaganja laminataVas zanima, kako položiti laminat? V primerjavi s parketom je polaganje laminata bistveno bolj enostavno, cena pa nižja. Zato se polaganja marsikateri uporabnik loti kar sam. Velja pa opozoriti, da lahko slabo opravljeno delo pokvari površino še tako lepega in kakovostnega laminata. Zato je bolje, da se ne sprašujete, kako položiti laminat, ampak polaganje laminata prepustite strokovnjakom. Cena polaganja bo res nekoliko višja, a v primerjavi z dolgo življenjsko dobo laminata neznatna. Nestrokovno polaganje, neustrezna podlaga ter pogoji pred in po montaži niso del reklamacijskih pogojev.

Ker je laminat izdelan v gotovi izvedbi, odpade lepljenje na podlago in lakiranje. Polaganje laminata tako poteka po sistemu plavajočega poda. Kljub enostavnemu polaganju pa je treba upoštevati nekaj pravil. Laminat moramo pred polaganjem 2 dni skladiščiti v prostoru, v katerem ga bomo položili. Tako bo prevzel klimatske lastnosti prostora in kasneje ne bo prišlo do krčenja ali napenjanja.
Za vprašanje, kako položiti laminat, je pomembna tudi podlaga, ki mora biti dovolj suha, ravna in čista. Škripanje tal med hojo boste preprečili s približno 2 mm debelo poliuretansko penasto folijo.

Kako položiti laminat

Polaganje laminata možno tudi na parket - cena odvisna od stanja parketa

Zaradi tanke debeline laminatnih plošč lahko te polagamo tudi na dotrajano staro talno oblogo, npr. parket, keramiko ali PVC oblogo. S polaganjem laminata na parket si prihranimo delo z odstranjevanjem in pripravljanjem površine na novo oblogo. Pred polaganjem laminata na parket pa morate nujno preveriti stanje parketa. Predvsem, če je ta v redu pričvrščen oz. se dovolj dobro drži s spodnjo podlogo. V nasprotnem primeru je to treba urediti. Ko je to urejeno, parket zbrusimo.

Vas morda zanima polaganje ostalih talnih oblog, npr. gotovega parketa? Cena polaganja je zaradi hitrega in enostavnega klik sistema zelo ugodna. Za še več informacij glede tega, kako položiti laminat, pa obiščite salon parketa Alpod ali našo spletno stran. Vabljeni.