Kako položiti laminat - za nasvet se obrnite na Floor Experts strokovnjake

Kako položiti laminat

Laminat je elegantna, udobna in funckionalna talna obloga. Kako položiti laminat in kakšna podloga za laminat je ustrezna, pa so vprašanja, ki jih namenite usposobljenim Floor Experts strokovnjakom. Enostavno polaganje, ugodna cena laminata, preprosto vzdrževanje in visoka odpornost so prednosti te talne obloge. Po videzu laminat izgleda kot parket ali leseni pod, cena laminata pa je dostopna.

Polaganje laminatov je relativno enostavno, če sledite navodilom in nasvetom pravih strokovnjakov in poznavalcev

Polaganje laminatov je relativno enostavno in se ga lahko lotite celo sami, če ste se pred tem posvetovali kako položiti laminat. Napotke, kako položiti laminat, natančno upoštevajte, saj bo le tako polaganje laminatov izvedeno pravilno in vam omogočilo dolgoročno uporabo brez nevšečnosti. Popravilo laminata ne bo potrebno, če boste dosledno upoštevali navodila, kako položiti laminat, kot tudi kasneje laminat pravilno vzdrževali.

Podloga za laminat: ne rabite odstraniti starega sloja talne obloge, a izberite pravo podlogo

Polaganje laminatovŠe predno se lotite polaganja laminatov pustite deske v prostoru vsaj dva dni, da se laminatne deske ustrezno aklimatizirajo. Nato jih natančno preglejte za morebitne poškodbe ali napake. V podjetju Floor Experts sicer dobavljamo le vrhunske talne obloge, vseeno pa lahko pride do napake, ki jo lahko reklamirate, a le predno začnete s polaganjem. Podlaga za polaganje laminatov mora biti popolnoma suha, čista in ravna. Neravna tla je potrebno izravnati. Laminat se namreč polaga plavajoče brez lepljenja na podlago, zato je pomembno tudi, da ustrezno pripravite podlogo za laminat. Kako položiti laminat brez napak? Nikakor ne smete laminata lepiti ali fiksirati na kakšen drug način. Vseeno pa priporočamo uporabo tesnilne mase tam, kjer je obremenjenost in pohodnost največja. Polaganja se je potrebno lotiti na pravi način, pri tem pa uporabiti ustrezno orodje in material - podlogo za laminat. Večina talnih oblog, ki za polaganje ne potrebujejo lepila, potrebujejo podlogo, ki služi izravnavi ter zvočni in ali toplotni izolaciji. Obrnite se na nas, če imate morebitna vprašanja kako položiti laminat, kdaj je potrebno popravilo laminata, kako poteka in podobno.