Redno čiščenje laminata in parketa ohranja lep videz

Čiščenje laminata in parketaLepo negovana tla pomembno pripomorejo k dobremu počutju in lepoti našega doma. Laminat je praktičen, lep in cenovno dostopen. Kljub temu, da je čiščenje laminata enostavno, moramo biti pozorni na nekaj stvari. Za čiščenje laminata je seveda nujna voda. Pogosto pa pri čiščenju laminata uporabljamo preveč vode oz. premokre krpe. Ker voda pronica med razpoke, se laminat napije vode, začne nabrekati in preveč namočena tla se celo dvignejo.
Redno čiščenje laminata vključuje vsakodnevno sesanje, enkrat na teden pa ga obrišite z vlažno krpo, ki ste jo dobro oželi v čisti vodi in ji dodali čistilo za laminate (upoštevajte navodila proizvajalca). Na laminatnih tleh nikoli ne uporabljajte polirnih sredstev ali sredstev za voskanje. Tla bodo namreč lisasta in na njih se bodo poznale sledi. Če uporabljate parni sesalnik, je treba poudariti, da para vpliva na kakovost laminata.
Za odstranitev trdovratnih madežev se posvetujte s prodajalcem talnih oblog, ki vam bo pojasnil tudi vsa ostala navodila za čiščenje laminata in parketa.

Vzdrževanje parketa - ustrezna nega podaljša obstojnost talne obloge

Čiščenje parketa in laminataVzdrževanje paketa vključuje redno čiščenje, poliranje, brušenje in lakiranje parketa. Le tako bo vaš parket ostal lep in vam služil še dolgo časa. Čiščenje parketa je povsem enostavno. Zadostujejo mehka krpa, sesalnik ali rahlo navlažena krpa, na katero kanemo nekaj kapljic koncentriranega čistila, razredčenega v vodi. Pomembno za vzdrževanje parketa je, da pri uporabljamo kakovostna sredstva za čiščenje parketa. Glede na obrabo tal je potrebno tudi poliranje parketa, ki ga izvedemo na približno dva meseca.
Vsakih nekaj let, odvisno od obrabe, pa v vzdrževanje parketa vključimo tudi brušenje in lakiranje parketa. Skoraj vse parkete je mogoče obnoviti, prav tako je mogoče zamenjati le določene, bolj poškodovane dele.

Vas čaka popravilo laminata, pa ne veste, kako bi se tega lotili? Obiščite salon parketa Alpod, kjer vam bomo z veseljem pomagali. Vabljeni.