Laminat za kuhinjoLaminat za kuhinjo - ali je primeren?

Lesene talne obloge zagotovo zasedajo prvo mesto na lestvici popularnosti, a so, v nekaterih prostorih manj primerne, kar pomeni, da obstajajo boljše rešitve, na primer laminat za kuhinjo. Zakaj je laminat za kuhinjo primernejši? Laminatna tla so enostavna za čiščenje in visoko odporna na mehanske poškodbe, za kar poskrbi tudi ustrezni premaz za laminat.

Podloga za laminat - zvočno in toplotno izolira

Predno se odločimo in kupimo laminat za kuhinjo ali kateri koli drugi prostor, je pomembno, da se s strokovnjaki posvetujemo tudi o polaganju in potrebnemu materialu. Posebno v kolikor bomo laminat za kuhinjo polagali sami, moramo nujno najti tudi ustrezno podlogo za laminat. Katera podloga za laminat je prava, bodo vedeli Floor Experts strokovnjaki in svetovalci v prodajnih salonih Alpod.

Največja prednost je uporaba laminata za talno gretje

Laminat za talno gretjePri izbiri talne obloge je estetska funkcija izrednega pomena (za vzdrževanje le te uporabljamo ustrezen zaščitni premaz za laminat), a pomisliti je treba tudi na uporabnost in ustreznost. Prednost laminata je, da je primeren za talno gretje. Je težko vnetljiv, hkrati pa izredno odporen. Pri polaganju parketa in laminata morate poskrbeti da bo podlaga suha, čista in povsem ravna, uporabiti morate tudi ustrezno podlogo za laminat. V ponudbi nekaterih proizvajalcev lahko najdete posebno podlogo za laminat za talno ogrevanje. Ko nas boste obiskali v enem izmed salonov, povejte, da iščete talno oblogo, bodisi parket ali laminat za talno gretje, za kuhinjo ... saj vam bomo le tako lahko pravilno svetovali.

Laminat je na slabem glasu, a gre za visoko kakovostno talno oblogo z veliko funkcionalnostjo

Laminat je na slabem glasu zato, ker se prepogosto kupuje laminat slabe kvalitete. Najprej je treba preveriti v katerem razredu obrabe je izbrani laminat, nato pa oceniti ali je primeren, za kuhinjo, dnevno sobo ali katerikoli drug prostor, glede na namembnost. Dober laminat lahko izgleda kot parket, razlike praktično ni opaziti, se ga pa ne da brusiti in obnoviti na enak način, kot lahko to storimo z lesenimi oblogami. Poleg tega, da je primeren za talno gretje, odporen in preprost za vzdrževanje, ga odlikuje še velika barvna izbira (beli laminat, laminat v imitaciji raličnih materialov in tekstur ...).