Montažni bazen je za mnoge prva uresničitev želje po bazenu


Montažni bazen je tista opcija, ki jo mnogi izberejo za uresničitev svojih sanj. Zakaj montažni bazen?

  • Hitra montaža: namestimo jih v samo nekaj dneh, saj se montirajo v enem kosu. Sestojijo iz školjke – okvirja in dodatne opreme. Montiramo jih lahko v večini vremenskih razmer, kar je drugače kot pri drugih bazenih, kjer je potrebno lepo vreme.
  • Dolga življenjska doba: montažni bazeni so narejeni iz steklenih vlaken, zaradi česar so močnejši in vzdržljivejši.
  • Manj poškodb: zaradi svoje trdnosti in robustnosti njihova struktura pomeni manjše tveganje poškodb.
  • Ne pozabimo na nižje splošne stroške vzdrževanja v življenjski dobi montažnega bazena.


Lahko se torej odločite za to prvo varianto namestitve bazena, ki ga uporabljate zlasti v vročih poletnih mesecih. Še posebej v zadnjem času nas poletje namreč dobesedno izsuši, prijetna osvežitev pa nas ponovno napolni z energijo.

Še več, slednji pomeni manj izletov na polne plaže ali kopališča, kjer se je težje sprostiti. Nenazadnje vam tovrstna naložba prihrani tudi čas in denar, če gledamo dolgoročno, saj se izognete stroškom prevoza in namestitve ter prehrane zunaj.

zunanji bazen

Lasten zunanji bazen lahko uporabljate vse leto

Zunanji bazen je v Sloveniji zaradi vremenskih posebnosti sicer pogojno uporaben vse leto. Če želimo vse leto plavati in se razgibavati na najboljši možen način, moramo investirati tudi v pokrivalo za bazen oziroma streho. Lahko izbirate med več vrstami: hitra namestitev in vzdržljivost sta sinonim za montažni bazen, poznamo pa tudi zidane in vgradne.

Vsakega od njih lahko izberete zaradi drugačnih, a edinstvenih lastnosti in naša naloga je, da vam pri tem pomagamo. Dejstvo pa je, da imeti bazen pri hiši samo zviša kakovost življenja vas in vaše družine. Lasten zunanji bazen je namreč odličen dodatek k otrokom prijaznim prostorom za druženje. Številni otroci radi plavajo in če ste naveličani načrtovanja zunanjih dejavnosti in gneče v javnih kopališčih, se odločite za domači bazen ter tako otrokom zagotovite neskončno zabavo. To velja ne glede na starost vaših otrok.

Tudi če imate doma najstnike, jim lahko zagotovite varen prostor za zabavo. Pravzaprav so bazeni varna alternativa drugim nenadzorovanim dejavnostim, ki jih srednješolci morda iščejo ob vikendih.

V vseh pogledih pa ostaja vedno prioriteta tudi varnost. Če se odločite za bazen, poskrbite, da boste vse uporabnike vnaprej seznanili z varnostjo in skrbjo zanjo. Igrala so prav tako obvezna za vsak domači bazen, saj neverjetno popestrijo igro v njem. Tudi tu obstaja veliko različnih opcij in možnosti, primernih za različne starostne skupine. Pazite, kmalu otroci ne bodo hoteli več iz vode!

oprema za bazene

Ovalni bazen je lahko čudovito eleganten in nudi odlične možnosti za druženje

Ovalni bazen po obliki spominja na jajce ali milo. Zaradi svoje oblike je med bolj elegantnimi, saj mehko sede v okolico in se preliva z njo. Pomembno je tudi, da je zaradi odsotnosti ostrih robov veliko bolj prijazen do otrok in starejših, saj simbolizira večno gibanje v obliki kroga. Odpadejo torej ostri robovi, vogali in koti, v katere se tako rade udarijo otroške ali nestabilne noge.

Iz tega vidika investicija v ovalni bazen pomeni tudi zvišanje vrednosti vaše nepremičnine. Ob prodaji se lahko izkaže, da bo idealna za nekoga, ki ima težave s sklepi ali mišicami oziroma potrebuje redno gibanje. Če namestite domači bazen,  lahko povečate vrednost vašega doma. Tudi če ne nameravate prodati svoje hiše, vam višja vrednost nepremičnine v splošnem koristi, saj jo oddate v najem kot naložbeno nepremičnino.

Ena najpomembnejših prednosti je, da vam omogoča uživanje v udobju in zasebnosti lastnega doma. Nič več dolgih potovanj v telovadnico, na plažo ali v zdravilišča  - odslej preprosto odprite dvoriščna vrata.

Prostor ob bazenu je idealen za zabave in srečanja. Načrtovanje rojstnodnevnih praznovanj in obletnic bo lažje, uspeh pa bodo vaše zabave, saj gostom nudite možnost kopanja, ohladitve in občudovanja utripajočih luči.

ovalni bazen

Vsa potrebna oprema za bazene na voljo pri EMA bazeni

Kakovostna oprema za bazene vam lahko bistveno zmanjša stroške vzdrževanja in ohranja daljšo življenjsko dobo. K njej spada še vsaj strojnica, kar je prostor, kjer namestimo občutljivo opremo. Vsak bazen potrebuje nekaj elementov za čiščenje vode in njeno kroženje: to je sesalec površinske vode ali prelivni rob, povratne šobe in talni odtok.

Ne pozabimo na kemikalije za vzdrževanje ustreznega Ph-nivoja vode. Ključno za kakovost vode je tudi pokrivalo, ki podaljša življenjsko dobo bazena. Odločite se lahko za preprosto folijo, ki jo prekrijete čez vodno gladino, ali bolj dodelan sistem zaščite.

Dodatna oprema, ki pa je tudi bistvenega pomena, vključuje sisteme nadzora in krmiljenja, osvetlitev in ogrevanje, pa tudi vodne atrakcije kot so vodni curki. Vse potrebno za idealno in enostavno vzdrževanje bazena najdete pri podjetju EMA bazeni.

bazen na vrtu