Lesene hiše so odlično toplotno izolativne

Gradnja lesenih hiš je čedalje bolj priljubljena, ker so prijazno bivalno okolje, so ekološke, omogočajo različne arhitekturne zamisli, so odlično toplotno izolativne in potresno varne. Cena gradnje lesene hiše je veliko ugodnejša od klasične zidane gradnje. V našem podjetju nudimo tri odlične sisteme gradnje skeletnih lesenih hiš. Sistem basic je najcenejši, drugi sistem je klasik, tretji sistem pa je pasiv, ki je energetsko najbolj učinkovit. Nizkoenergijske in pasivne lesene hiše so ekonomične, varčne in okolju prijazne. Gradnja iz lesa je hitra, ekonomična in ekološka. Vsa gradbena dela v lesenih hišah so suhomontažna kar je okolju prijazno. Cena gradnje lesene hiše, ki imajo zelo dobre izolativne lastnosti. Ker je za lesene hiše zelo pomembna paroprepustnost uporabljamo za izolacijo zunanjih sten in streh naravne izolacijske materiale, ki imajo dobre fazne zamike. To pomeni, da se lesene hiše poleti ne segrevajo.

lesena gradnja hišegradnja lesenih hiš

Gradnja lesenih hiš poteka v različnih gradbenih fazah

Lesena gradnja hiše poteka v šestih gradbenih fazah. V prvi fazi je treba opraviti razna pripravljalna in gradbena dela kot so izkop, betonska plošča, kanalizacija. Druga faza je postavitev konstrukcije in dokončanje strehe. V tretji fazi gradnje lesenih hiš se dokonča zunanjost kar je fasada, izolacija, vgradnja oken in vrat. Četrta faza obsega grobe inštalacije kot so zapiranje notranjih sten in stropov, strojni tlaki in slikopleskarska dela. Peta faza so finalna dela in zadnja šesta faza je notranja oprema in zunanja ureditev.

VEČ O LESENIH STANOVANJSKIH GRADNJAH

Masivna gradnja je primerna za stanovanjske in industrijske objekte

Lesena masivna gradnja je primerna za nizkoenergijske in pasivne hiše. Primerna je tudi za gradnjo večstanovanjskih in industrijskih objektov ter za objekte z zahtevo po povečani nosilnosti v posameznih nadstropjih. Lesena masivna gradnja ima konstrukcijo iz križno lepljenih plošč, ki so med seboj spojene z lesenimi vijaki. Plošče so zlepljene z deskami, ki se prekrivajo in tako omogočajo da prenašajo nosilnost v obe smeri. Preberite več tukaj: https://www.vsi.si/ci-produkt/gradnja-skeletne-hise.