Gradnja skeletne hiše v lastni režiji - odgovori in forum

Skeletna hišaGradnja skeletne hiše v lastni režiji je lahko zahteven projekt, če se ga lotite sami. Forumi ponujajo informacije o tem, kako učinkovita je skeletna gradnja, informacije iz druge roke pa ne morejo nadomestiti nasveta strokovnjaka za leseno skeletno gradnjo. Skeletna montažna gradnja poteka tako, da najprej pridobimo idejo o tem kakšno hišo si želimo. Ko imamo idejo nam strokovnjak za skeletno montažno gradnjo izdela oceno investicije nato pa gremo v pridobivanje gradbenega dovoljenja ter izvedemo optimizacijo stroškov skeletne gradnje. V naslednji fazi poteka izvedba del, v zadnji, zaključni fazi pa zaključna dela in skeletna montažna gradnja je končana.

Gradnja skeletne hiše - v lastni režiji ali pod strokovnim vodstvom

Čeprav so forumi o skeletni gradnjipolni nasvetov, kako se gradnje skeletne hiše lahko lotimo popolnoma v lastni režiji , so najboljši primeri dobre prakse zgradbe, vodene in projektirane s strani priznanih podjetij, specializiranih za skeletni način gradnje. V CI produktu imamo 52 let izkušenj z gradnjo lesenih stanovanjskih in poslovnih zgradb zato vam bomo pri vašem življenjskem projektu radi pomagali. Ker gradnja skeletne hiše poteka na kraju samem, je kot, da bi jo zgradili v lastni režiji, le da imate pri tem strokovno pomoč. Tako lahko spremljate leseno skeletno gradnjo od začetka do konca, brez da bi šlo kaj narobe.

VEČ O GRADNJI SKELETNE HIŠE

Skeletna gradnja - plusi in minusi, odgovori s foruma

Gradnja skeletne hišePozitivne plati skeletne gradnje so mnoge. Forum navaja, da je skeletna gradnja trajnostna oblika lesene skeletne gradnje, kjer gre za gradnjo in prenovo objektov iz naravi prijaznih materialov, kot je les. Takšna gradnja skeletne hiše v lastni režijiij ali pod vodstvom strokovnjakov je energetsko učinkovita, saj les zadrži toploto in je manj odda obenem je taka zgradba tudi bolj potresno varna. Čeprav se na forumih o skeletni gradnji najde kakšen dvomljivec v požarno varnost lesene skeletne gradnje je to neupravičeno, saj les omogoča večje požarne obremenitve kot klasični gradbeni materiali.