Skeletna montažna gradnja lesenih hiš je hitra in varčna

Skeletna gradnja je montažna gradnja, ki je primerna za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih stanovanjskih hiš. Skeletna montažna gradnja nudi ugodno in varčno bivanje ter pušča proste roke pri načrtovanju le te. Načrti za skeletno hišo so lahko tipski ali pa se naredijo popolnoma po vaših željah. Skeletna ali montažna gradnja - konstrukcija je iz lesenih pokončnikov in prečnika, ki so povezani med seboj s spoji in vijaki. Lesena konstrukcija je iz dolžinsko lepljenega lesa. Skeletna gradnja je veliko hitrejša od gradnje klasične zidane hiše. Pri skeletni ali montažni gradnji so vsa notranja gradbena dela suhomontaža kar je okolju prijazno.

skeletna gradnjaskeletna ali montažna gradnja

Nudimo vam tri načine skeletne montažne gradnje nizkoenergijskih in pasivnih hiš

V našem podjetju nudimo tri skeletne načine gradnje. Sistem basic nudi izolacijo iz mineralne volne za zunanje stene skeletnih hiš v debelini 24 cm, za strehe pa debelino 28 cm. Basic sistem je prilagojen cenovno ugodni gradnji nizkoenergijskih skeletnih hiš, ki so bivalno udobne in energijsko varčne. Sistem klasik nudi izolacijo iz lesne volne in celuloze za zunanje stene skeletnih hiš v debelini 28 cm, za strehe pa 35 cm. Ta vrsta izolacije ima najboljši fazni zamik, kar pomeni da se skeletne hiše poleti ne pregrevajo. Skeletni sistem gradnje - pasiv pa ima izolacijo zunanjih sten in strehe debeline 40 cm. Sistem pasiv je nadgradnja sistema klasik. Ima dodano izolacijo na toplotnem ovoju skeletne hiše. Več na naši spletni strani: http://www.ciprodukt.si/ci-masiv.

PREVERITE TUDI MONTAŽNE LESENE HIŠE

Gradbene faze pri skeletni montažni gradnji lesenih varčnih hiš

Skeletna montažna gradnja hiše poteka v več gradbenih fazah. Najprej so na vrsti pripravljalna in gradbena dela kot so izkop, betonska plošča, kanalizacija in podobno. Druga faza je postavitev konstrukcije in dokončanje strehe. Tretja faza je zunaj dokončan objekt kar obsega izvedbo izolacije in fasade, vgradnjo oken in vrat. Naslednja četrta faza so grobe inštalacije, strojni tlaki, slikopleskarska dela. Peta faza skeletne montažne gradnje so finalna dela. Zadnja šesta faza pa je notranja oprema in zunanja ureditev.