Skeletna gradnja v lastni režiji - da ali ne?

Skeletna gradnja je pogosta izbira za nizkoenergijske in pasivne hiše. Objekti, osnovani na skeletni gradnji, zagotavljajo varčno, udobno in okolju prijazno bivanje. Pojavlja pa se vprašanje, ali je možna skeletna lesena gradnja v lastni režiji oziroma ali je skeletna gradnja v lastni režiji sploh smiselna. Torej, samostojna skeletna gradnja - da ali ne?


Slabosti skeletne gradnje v lastni režiji


Morda se vam sicer zdi, da je skeletna lesena gradnja v lastni režiji povsem izvedljiv projekt, vendar pa je lahko skeletna gradnja precej zahtevnejša, kot si morda predstavljate. Največja težava, ki se lahko pojavi, če se skeletna lesena gradnja izvede v lastni režiji, je manjša stabilnost konstrukcije. Leseni pokončniki in prečniki, iz katerih je sestavljena konstrukcija pri skeletni gradnji, morajo biti namreč povezani z natančnimi spoji in vijaki. Skeletna gradnja v lastni režiji tako predstavlja tveganje, da ne bo zagotovljena ustrezna stabilnost/trdnost, posledično pa lahko skeletna gradnja v lastni režiji pomeni tudi manjšo protipotresno varnost. Posebno področje je tudi izolacija skeletne hiše. V osnovi je sicer izolacija skeletne hiše precej boljša kot pri zidanih objektih, vendar je pomembno, da izolacija skeletne hiše poteka pod strokovnim nadzorom. Da bi bila izolacija skeletne hiše zares optimalna, je treba zagotoviti paraprepustnost, zato moramo biti previdni pri izbiri materialov. Pogosta slabost, ki jo ima skeletna gradnja v lastni režiji, je povečan vdor mrzlega ali vročega zraka, kar lahko pomeni višje stroške ogrevanja oziroma potrebo po klimi v poletnem času. Skeletna lesena gradnja v lastni režiji torej težko zadosti strogim kriterijem glede nizkoenergijskih in pasivnih hiš.


Profesionalna skeletna gradnja po ugodni ceni


Vas bolj kot skeletna gradnja v lastni režiji zanima profesionalna skeletna gradnja? Cenik ni razlog, da bi se odpovedali načrtom. V podjetju CI Produkt vemo, kaj je kakovostna in obenem ugodna skeletna gradnja. Cenik naših storitev vas bo prijetno presenetil. Oglejte si naš cenik skeletne gradnje in se seznanite z našimi bogatimi izkušnjami. Z veseljem vam pomagamo uresničiti vaše želje!

MONTAŽNA HIŠA NA KLJUČ

GALERIJA SKELETNIH HIŠ

skeletna gradnja cenaskeletna gradnja v lastni režiji