Celjenje preležanin s pomočjo tehnologije, ki veže proste radikale! Kako oskrbimo rane od ležanja?

Preležanine ali dekubitus ali razjeda zaradi pritiska so lokalne poškodbe kože, podkožja in pogosto tudi mišic. Poškodba kože nastane na mestih, kjer je pritisk kože in podkožja med podlago in trdimi globokimi tkivi (kostmi) največji in najpogostejši pri negibnem bolniku. Zaradi tega je moten odtok krvi skozi podkožne vene, v njih posledično naraste krvni tlak, lahko pride do edemov v koži, ter do odmrtja dela kože. Preležanine ali rane od ležanja se najpogosteje pojavijo na križnem predelu, kolčnem sklepu, na petah, komolcih in lopaticah, zaradi dolgotrajnega ležanja na hrbtu. V Evropi prizadenejo preležanine od 3-11 % bolnikov v bolnišnicah. Zato se bolnikom priporoča stalno premikanje telesa, da ni pritisk na kožo samo na enem mestu.

Nega preležanin in poškodb kože doma, takoj ko zapustimo bolnico!

Ko zapustimo bolnišnično oskrbo in gremo domov, nas velikokrat postane strah kako sedaj oskrbeti rano in kaj lahko storimo sami, da ublažimo rane od ležanja. Takšni bolniki imajo seveda pravico, da jih na domu obišče medicinska sestra in rano oskrbi. Vendar ni vsako sredstvo za preležanine dobro in učinkovito. Danes je zelo zaželen način vlažnega celjenja ran (izdelek HemaGel), ki imajo vgrajene lovilce prostih kisikovih radikalov, saj le ti preprečujejo proces celjenja. Prednosti vlažnega celjenja rane so: bolj učinkovito celjenje, ki prihrani čas, krajša doba celjenja rane in hospitalizacija, manj boleče celjenje, manj zapletov (npr. amputacija uda), znižanje končnih stroškov.

Kako lahko hitro in uspešno celimo preležanine in rane od ležanja?HemaGel

Celjenje preležanin: gel morate nanesti neposredno na celotno površje rane v tankem sloju in na očiščeno rano. Gel začne takoj z vpijanjem prostih kisikovih radikalov in ostalih izločkov ali krvi iz rane. Na površju poškodovane kože se naredi elastična plast, ki preprečuje nastanek krast. Rano prekrijte s sterilno pravokotno obvezo iz nevpojnega materiala (npr. mastna gaza) ter jo pritrdite z obližem. Nanos gela naredite po potrebi in glede na vrsto rane (če je bolj obsežna, potem uporabite gel pogosteje), ter po možnosti po 24 urah. Bolj pogosta menjavanja, so priporočljiva v primeru okuženih in obsežnejših ran.


V podjetju Bitax so naredili klinične preizkuse pri ljudeh s preležaninami z izdelkom HemaGel. Zahvaljujoč edinstveni tehnologiji, se gel ne sprime na rano in se ga z lahkoto obriše brez bolečin, učinkovito pomaga tudi pri obsežnejših ranah, preprečuje izsušitev rane, nima stranskih učinkov. Celjenje poškodovane kože je bilo izrazito hitro in zelo uspešno po nanosa HemaGel-a.


Slike celjenja ran si lahko ogledate na www.hemagel.si.

V kolikor želite prihraniti čas in denar za celjenje ran, preležanin, opeklin, diabetičnega stopala in drugih kritičnih poškodb kože, potem ne odlašajte z nakupom HemaGel-a, ki je vrhunsko in trenutno najbolj učinkovito sredstvo na našem tržišču za celjenje ran.

Vabljeni v spletno trgovino podjetja Bitax!