Celjenje ran s pomočjo tehnologije, ki veže proste radikale!Celjenje ran s HemaGel

Metoda vlažnega celjenja rane predstavlja danes zelo zaželen pristop pri celjenju kroničnih in akutnih ran. Glavno vodilo je, da vzdržujemo vlažno okolje znotraj rane. Najboljša sredstva za celjenje ran so tista, ki imajo vgrajene lovilce prostih kisikovih radikalov, saj le ti preprečujejo proces celjenja. Ponavadi se prosti kisikovi radikali samodejno tvorijo na mestu poškodbe, ki povzročajo vnetje v rani in motijo celoten proces celjenja rane. Takšna sredstva nudijo širok spekter celjenja ran na koži: praske in ureznine, preležanine, opekline, rane po porodu, rane po operaciji, diabetično stopalo, brazgotine, fisure (hemoroidi), kronične rane, itd. Prednosti vlažnega celjenja rane so: bolj učinkovito celjenje, ki prihrani čas, krajša doba celjenja rane in hospitalizacija, manj boleče celjenje, manj zapletov (npr. amputacija uda), znižanje končnih stroškov.

Kako hitro in uspešno lahko celimo rane po operaciji?

Na tržišču so različna sredstva za celjenje ran po operaciji, vendar so najboljša tista, ki nudijo metodo vlažnega celjenja rane. Rana po operaciji ali opekline se hitreje zacelijo, brazgotina se naredi znotraj rane in ni vidna na koži, vzdržuje se optimalen pH v rani, vlaži rano in preprečuje izsušitev rane, preprečuje se nastanek krast, ščiti rano pred zunanjim okoljem in nadaljno okužbo. Zelo učinkovito in klinično preizkušeno sredstvo za celjenje ran je HemaGel od podjetja Bitax.


Celjenje rane: gel morate nanesti neposredno na celotno površje rane v tankem sloju in na očiščeno rano. Gel začne takoj z vpijanjem prostih kisikovih radikalov in ostalih izločkov ali krvi iz rane. Na površju kože se naredi elastična plast, ki preprečuje nastanek krast. Rano prekrijte s sterilno pravokotno obvezo iz nevpojnega materiala (npr. mastna gaza) ter jo pritrdite z obližem. Manjše poškodbe je potrebno prekriti po nanosu gela z obloženim obližem (paziti morate, da se gel ne obriše iz kože s pomočjo oblačil, ker potem ne bo prišlo do celjenja rane). Nanos gela naredite po potrebi in glede na vrsto rane, ter po možnosti po 24 urah. Bolj pogosta menjavanja, so priporočljiva v primeru okuženih ran.


V podjetju Bitax so naredili klinični preizkus pri moškem, ki je imel kemično opeklino z bromidom. Celjenje opeklin je bilo izrazito hitro in zelo uspešno že po petem dnevu nanosa HemaGel-a. Slike celjenja ran si lahko ogledate na www.hemagel.si.

V kolikor želite prihraniti čas in denar za celjenje rane po operaciji, opeklinah, preležaninah, diabetičnemu stopalu in drugih kritičnih poškodbah kože, potem ne odlašajte z nakupom HemaGel-a, ki je vrhunsko in trenutno najbolj učinkovito sredstvo na našem tržišču za celjenje ran.

Vabljeni v spletno trgovino podjetja Bitax!