Otroška bio kozmetika - nega otroka in alergija na kožiOtroško mleko BioSecure

O negi kože navadno razmišljamo, ko se na njej pojavijo težave ali prvi znaki staranja, zato se mnogi sprašujejo, ali je nega otroške kože sploh potrebna. Ker je otroška koža precej drugačna od kože odraslih, potrebuje tudi drugačno skrb. Otroška bio kozmetika je idealna za nego občutljive otroške kože, saj bio oziroma organske sestavine ne povzročajo težav in ne škodijo otroškemu organizmu. Otroška bio kozmetika s certifikatom kakovosti, ki dokazuje, da so njene sestavine resnično takšne, kot je navedeno na embalaži, je najboljša izbira za vašega otroka. Med ponudnike z vsemi certifikati spada tudi podjetje Bitax.

Zakaj je otroška bio kozmetika najboljša?

Tako kot odrasli tudi otroci skozi kožo sprejemajo snovi iz okolja. A ker je otroška koža nekoliko drugačna, je potrebna tudi posebna nega otroka. Kakovostna otroška bio kozmetika mora upoštevati, da je otroška koža bolj propustna in veliko tanjša od odrasle in še bolj občutljiva, zato se še hitreje pojavijo alergije na koži ali rdečica. Poleg tega vsebuje več vode in manj maščob ter nima še popolnoma oblikovanega zaščitne kislinske plasti. To pomeni, da je bolj občutljiva za bakterijske in glivične okužbe. Otroška kozmetika teh lastnosti pogosto ne upošteva, napako pa delajo tudi starši, saj jo izbirajo na podlagi vonja in prijetnega videza, namesto da bi natančno pregledali sestavine.

Alergija na koži je pogosto posledica neustrezne kozmetike

V sodobnem svetu so različne alergije tako pri odraslih kot pri otrocih močno razširjene. Vedno pogosteje se pojavljajo tudi pri dojenčkih. Vzrok zanje je poleg hrane velikokrat tudi neustrezna kozmetika za nego otroka. Kakovostna otroška bio kozmetika ne vsebuje snovi, ki dražijo nežno otroško kožo, in se na daleč izogiba nepotrebnim in škodljivim dodatkom. Posebno nego zahteva področje pod plenico, saj je tu koža še bolj izpostavljena dražljajem. Otroška bio kozmetika za dojenčke nežno poskrbi tudi za občutljive otroške ritke.

Bitax d.o.o. | Otroška bio kozmetika, nega otroka, alergija na koži - povezave do naše spletne strani: