Načrtovano zdravo hujšanje - kaj je hujšanje in kako ga izvajamo brez posledic?

Zdravo hujšanjeHujšanje je izguba odvečnih kilogramov ali zmanjšanje telesne mase zaradi izgube tekočine, telesne maščobe in maščobnega tkiva. Pogostokrat se odločimo za hujšanje zaradi vzroka, kot je debelost in zato slabo izgledamo, lahko pa se zgodi, da je hujšanje tudi posledica kakšne daljše bolezni ali drugega bolezenjskega stanja.

Kadar se odločimo za namerno hujšanje (načrtovano), s tem pridobimo kar nekaj pozitivnih dejanj: izboljša se naša fizična kondicija, videz, zdravje in pridobimo precej samozavesti. To je največ kar lahko naredimo za svoje telo, saj s tem znižamo možnost nastanka številnih bolezni, kot so sladkorna bolezen, možganska kap, bolezni srca, visok krvni tlak, itd. Izguba telesne teže se pojavi, ko telo porabi več energije (pri delu, telovadbi) kot jo vnese v telo (s hrano ali prehranskimi dopolnili) in takrat začne kuriti maščobne zaloge. Mnogi hujšajo zato, da dosežejo svojo idealno postavo, spet drugi zaradi želje po izboljšanju športnih dosežkov, lahko pa gre tudi za nenačrtovano hujšanje, ki je posledica bolezenjskega stanja. Takrat moramo biti obvezno pod zdravniškim nadzorom, saj lahko privede do hudih zdravstvenih posledic.

In kako izvajamo zdravo hujšanje?

Uspešno hujšanjeNajbolj pogosta kombinacija uspešnega in zdravega hujšanja je redna telesna aktivnost, kjer sigurno pokurimo največ energije in zato se znižajo odvečni kilogrami, ter uravnoteženo raznoliko prehrano, kjer moramo obvezno normalno jesti vsa živila. Zdravniki pogosto priporočajo posebna zdravila ali pa kapsule za hujšanje oz. prehranske dodatke, ki pomagajo topiti maščobe, zmanjšati apetit, ali pospešiti prebavo. V bolj specifičnih primerih pa priporočajo tudi operacijo, kjer se zmanjša prostornina želodca. Izvajanje programa za hujšanje, kjer gre za težke primere (telesna teža nad 120 kilogramov), se mora takšen proces obvezno kontrolirati pod zdravniškim nadzorom. Poznano je veliko primerov, ko so bili zapleti prehudi in so morali s hujšanjem prenehati, ker ne niso držali določenih pravil.

Nekateri ljudje prisegajo na daljši post, kjer telo začne koristiti maščobe kot vir energije. Vendar lahko telo koristi kot vir energije mišično tkivo in ne maščobne zaloge, zato se v tem času lahko počutimo slabotne in ne dosežemo željenega cilja. Ko pa se začnemo zopet normalno prehranjevati, pridobimo žal kilograme nazaj.

Kapsule za hujšanje brez stranskih učinkov

Vsako hujšanje je dolgotrajno in zahteva ogromno discipline. Ko se enkrat odločimo zanj, potem je najbolje, da s tem tudi nadaljujemo, saj se rezultati pokažejo šele čez določen čas. Za hitro hujšanje se največkrat odločimo za kapsule, ki omogočajo odvajanje vode iz telesa, hitrejšo presnovo, prebavo ali topljenje maščobe. Kapsule za hujšanje so velikokrat klinično preizkušene, vsebujejo naravne izvlečke iz rastlin in nimajo stranskih učinkov.

Kapsule za hujšanjeKapsule za hujšanje

Podjetje Bitax d.o.o. je uvoznik in distributer za prehranska dopolnila in kozmetične izdelke. V svojem prodajnem programu ponuja različne rešitve zakvalitetno inzdravohujšanje brez stranskih učinkov. Različna prehranska dopolnila iz našega prodajnega programa vam bodo v veliko pomoč pri izgubi telesne teže. Ob upoštevanju navodil boste kmalu dosegli vidne rezultate.

Vabljeni v našo spletno trgovino!

Bitax d.o.o. |Načrtovano hujšanje, uspešno hujšanje, kapsule za hujšanje, zdravo hujšanje - povezave do naše spletne strani:
  • načrtovano hujšanje
  • uspešno hujšanje
  • kapsule za hujšanje
  • zdravo hujšanje