Brazgotine - Nega brazgotine s kremami

Ko se prične regeneracija po vsakem operativnem posegu, bolezni ali po poškodbi tetiv mišic, lahko povzroči nastanek manjših ali večjih brazgotin. Brazgotine lahko nastanejo na površini kože in jih vidimo, ali pa v notranjosti tkiva in so očem nevidne. Brazgotine negujemo z različnimi mazili, ki naj bi vplivala na končni izgled brazgotine: kreme, geli, spreji, ter je pri nekaterih mazilih učinek znanstveno dokazan. Kakšna bo brazgotina po kirurškem posegu ni odvisno od kirurške tehnike, temveč od lastnosti tkiva, starosti pacienta, mesta poškodbe in genskih dejavnikov. Obliko brazgotine se žal ne more napovedati.

Celjenje brazgotine je uspešno, če jo pravočasno negujemo!

Celjenje je dolgotrajen proces in brazgotina lahko raste tudi še eno leto po poškodbi. Na celjenje in proces brazgotinjenja lahko vplivamo s prehrano (beljakovine, vitamin C) in pravilno nego. Brazgotine po posegu ne smemo izpostavljati soncu in visokim temperaturam, ter omejimo telesno aktivnost. Zelo pomembno je, da po poškodbi ukrepamo hitro in si priskrbimo ustrezno mazilo, npr. kremo ali gel za celjenje brazgotin, ter brazgotino redno negujemo in masiramo. Zavedati se moramo, da vsaka brazgotina za seboj pušča sled, ki predstavlja estetski, kozmetični ali psihološki problem, s katerim se večine težko sooča.


Celjenje brazgotin s HemaGelMazila in kreme za brazgotine so lahko zelo učinkovita sredstva za nego brazgotine, še posebej ko ostanemo sami doma brez medicinske oskrbe. Na razpolago so zelo dobre kreme za brazgotine, ki imajo opravljene klinične študije. Med njimi je tudi izdelek HemaGel od podjetja Bitax d.o.o., kjer so rezultati pokazali, da gel hitro in učinkovito celi brazgotine, še posebej ko je rana sveža in ko HemaGel uporabimo čimprej po poškodbi. Nanesemo tanek sloj gela na površino in se naredi elastična plast na brazgotini. Gel začne takoj vpijati proste kisikove radikale, vlaži rano, preprečuje izsušitev brazgotine in nastanek kraste. Gel nima stranskih učinkov in je primeren za vse starostne skupine (tudi dojenčke, otroke, nosečnice).


Ne odlašajte z nakupom HemaGel-a, saj bistveno skrajša proces celjenja brazgotine in drugih poškodb; je vrhunsko in trenutno najbolj učinkovito sredstvo na našem tržišču za celjenje akutnih in kroničnih ran.

Vabljeni v spletno trgovino podjetja Bitax!