Vnetje sklepov - revmatoidni artritis je najpogostejša oblika revmeArthroStop

Revmatizem ali revmatična bolezen, pogovorno tudi revma, je skupni naziv za številne različne bolezni, ki prizadenejo okostje in mehke dele okoli sklepov. Beseda revma med ljudmi pomeni vsako trgajočo bolečino v sklepih ali mišicah, strokovno pa razlikujemo med obrabo sklepov, ki jo imenujemo degenerativni revmatizem ali artroza, in vnetjem sklepov, torej pravo revmo, ki jo imenujemo artritis. Zdravljenje revme je zapleten proces, ne samo zato, ker obstaja toliko oblik revmatizma, ampak tudi zato, ker pri številnih oblikah povzročitelj ni znan.


Revmatoidni artritis je najpogostejša oblika revme, označuje pa kronično vnetje sklepov, ki lahko prizadene vse sklepe in tudi obsklepne dele. Na začetku bolezni so boleči in otekli predvsem mali sklepi rok, stopal in zapestja ter komolci, in sicer obojestransko. Vnetje sklepov se lahko razširi tudi na velike sklepe, kolena, kolke in gležnje, redkeje pa na vratno hrbtenico. Revmatoidni artritis povzroča tudi splošno slabo počutje, utrujenost in vročico.

Zdravljenje revme - naravno zdravljenje artritisa s prehranskimi dodatki

Za zdravljenje revme ni čudežnega zdravila. Bolezen je možno učinkovito blažiti, nekatera zdravljenja pa so lahko tudi tvegana. Začetek bolezni je navadno zelo počasen, zato je nadvse pomembno, da bolezen čim prej prepoznamo. Simptomi in znaki revmatoidnega artritisa se razlikujejo od bolnika do bolnika. Bolezen je pogostejša pri ženskah in se lahko pojavi v vseh starostnih obdobjih.


Priporočljivo je, da pacienti vsaj na začetku poskušajo z naravnimi načini zdravljenja, ki so varni, običajno pa tudi zelo učinkoviti in enostavni. Za naravno zdravljenje artritisa se priporočajo prehranski dodatki, kot so glukozamin, hondroitin, MSM, cetyl myristoleat in omega-3 olja.

Naravno zdravljenje artritisa z glukozaminom

Glukozamin je naravna snov, ki je prisotna v celicah hrustanca in igra pomembno vlogo pri njegovem stanju in elastičnosti. Vendar pa ga naše telo proizvaja le do določene mere, pa še ta sposobnost se s staranjem zmanjša, zaradi česar glukozamin postopno izginja iz hrustanca. Izguba glukozamina lahko vodi do sušenja in tanjšanja hrustanca, od tam pa do nastajanja in napredovanja bolezni. Dodatki glukozamina povzročijo znatno izboljšanje simptomov bolečine, občutljivosti, oteklosti, pa tudi gibljivosti sklepov.


Glukozamin kot dodatek najdemo v različnih oblikah. Najbolj znana oblika je glukozamin sulfat, drugi pa sta še N-acetil-glukozamin in glukozamin hidroklorid. Najbolj razširjena oblika je glukozamin sulfat, ki velja tudi za najučinkovitejšo.

Ublažite vnetje sklepov in se odločite za naravno zdravljenje artritisa s prehranskimi dodatki. Vabljeni v spletno trgovino Bitax!