Hujšanje - Kakšna je vaša idealna dieta?

HujšanjeDandanes so popularne številne diete, ki slavijo po različnih načinih vnosa živil, ter delovanju in njihovih učinkih na hujšanje. Nekatere diete priporočajo povečan vnos beljakovin za boljšo fizično moč in gradnjo mišic, spet druge shujševalne diete povečan vnos vlaknin, ki dajejo občutek sitosti, ali pa diete z vnosom hidratov, ki so nepredelani in vsebujejo zelo malo sladkorja. Obstajajo pa tudi ločevalne diete, kjer živila ločujemo po dnevih in ne ukinemo prav nobenega živila. Pomembno je, da vsak dan pojemo za zajtrk sadje, čez dan pa izberemo beljakovinska, zelenjavna ali škrobna živila, itd. Za hujšanje poznamo še celo vrsto najrazličnejših diet, ki jih lahko izvajamo kadar se zanjo odločimo in če nam ustreza; to so: kandida dieta, sms dieta, dieta brez ogljikovih hidratov, ketonska dieta, razstrupljevalna dieta, sadna dieta, očiščevalna dieta, dieta z zeljno juho ... Vendar pri dietah pazimo, da ne stradamo ali z njo uničujemo svojega zdravja, temveč zdravo hujšamo.

Idealna dieta

Vsako telo je specifično, zato moramo izbrati tisto dieto, ki je najbolj primerna in kakovostna za naš shujševalni program. Vseeno pa obstajajo določena pravila za vse, ki se jih je dobro držati. Našemu telesu ne sme primanjkovati sestavin pomembnih za življenje, kot so vitamini, minerali, beljakovine, vlaknine, mononenasičene maščobne kisline. Te sestavine lahko vnesemo s prehranskimi dopolnili ali pa živili tako, da si vsak dan pripravimo kvalitetni jedilnik.

Priporoča se, da v času hujšanja pogosto jeste:

  • zeleno zelenjavo (ki vsebuje močne antioksidante in vitamine),
  • gomolje zelenjave (ki vsebuje esencialne minerale),
  • brokoli, ohrovt, zelje (ki vsebuje antioksidante in vlaknine),
  • raznoliko sadje (rdeče, rumeno, oranžno, modro),
  • limono, ki vsebuje veliko vitamina C in deluje na telo alkalno tako, da je neprijazna do strupov,
  • stročnice, ki dajejo energijo in vlaknine,
  • ribe in perutnine, ki vsebujejo veliko beljakovin in aminokislin.

Ali lahko jemo prehranska dopolnila, ko izvajamo shujševalno dieto?

Prehranska dopolnilaDa, seveda lahko. Če izberemo pravilno shujševalno dieto za naše telo in če istočasno koristimo prehranska dopolnila, so nam le ta lahko samo v pomoč pri doseganju boljših rezultatov. Poznano je, da samo prehranska dopolnila, brez da pazimo na to kaj jemo, ne bodo koristila kaj dosti. Če pa skupaj z dieto in telovadbo koristimo še prehranska dopolnila, potem lahko kmalu pričakujemo dober rezultat. Najboljša dopolnila so tista, kjer je klinično delovanje naravnih izvlečkov dokazano na določene predele telesa.

Izbrana prehranska dopolnila si lahko ogledate na naši spletni straniin si izberete svoj favorit za hujšanje.

Vabljeni!

Bitax d.o.o. |Načrtovano hujšanje, uspešno hujšanje, kapsule za hujšanje, zdravo hujšanje - povezave do naše spletne strani:
  • hujšanje
  • idealna dieta
  • prehranska dopolnila