Oblikovanje telesa - uravnotežena prehrana in redna vadba najboljša rešitev

Prekomerna telesna teža je danes vse pogostejša težava. V želji po hitri izgubi kilogramov se ljudje odločajo za nezdrave in hitre diete, ki pa ne zagotavljajo dolgoročnega uspeha. Marsikdo po takšni dieti jé še več in še bolj pridobi na telesni teži.


Najboljšo rešitev za oblikovanje telesa na zdrav način predstavljata redna vadba in zdrava, uravnotežena prehrana. Za izgubo maščobnih oblog je treba zmanjšati vnos kalorij, saj mora biti naša dnevna poraba kalorij večja od zaužite. Za uspešno in zdravo hujšanje pa je pomembna tudi redna telesna aktivnost. Z gibanjem in zdravo prehrano pokurimo maščobe, zraven pa krepimo mišice. In ko nam uspe maščobo pokuriti, je mišice treba graditi, da naše telo postane napeto in lepo oblikovano.

Vadba za hujšanje naj bo redna, dosledna in dovolj intenzivnaOblikovanje telesa

Za oblikovanje telesa je pravzaprav primerna katerakoli vadba za hujšanje. Najpomembneje je, da izbrano vadbo izvajamo redno, dosledno, dovolj intenzivno glede na svoje sposobnosti in seveda dovolj dolgo zglede na cilj, ki ga želimo doseči. Pomembno je tudi, da si poiščemo športno dejavnost, ki nas bo tudi duševno izpolnjevala.


Najboljša vadba za hujšanje je prava kombinacija vzdržljivostnega treninga in vaj za moč. Kardiovaskularne vaje ali vzdržljivostni trening telesu pomagajo pri kurjenju maščob. S pospešitvijo srčnega utripa večamo telesno pripravljenost, saj pri treningu delajo mnoge mišice. Priporočljivo je, da vadba za hujšanje vsaj trikrat na teden vsebuje tudi vaje za vzdržljivost.


Za resnično pravo oblikovanje telesa pa so pomembne tudi vaje za moč. Redna vadba za moč pomaga vzdrževati kostno gostoto in krepi mišice, ki bi ob hujšanju ostale mlahave in mehke. Vaje za različne mišične skupine je najbolje delati vsaj dvakrat do trikrat na teden. Še posebej pomembne so vaje za stegna, ki vam bodo pomagale do zapeljivih in vitkih nog.

Tek in izguba kilogramov - hujšajte s tekom

Obstaja več vaj, pri katerih boste kot za stavo kurili maščobe in porabljali kalorije. Med najučinkovitejšimi je zagotovo tek. Z njim boste izgubili veliko odvečnih kalorij, ne da bi se vam bilo treba držati strogih diet. Tudi kadar med tekom počivate, hujšate, obenem pa je tek časovno učinkovitejši od hoje. Nasploh pa tek izboljšuje splošno počutje.

Za učinkovito izgubo kilogramov in oblikovanje telesa je dovolj 30 minut vadbe štirikrat na teden. Na naši spletni strani si lahko ogledate nekaj preprostih vaj za oblikovanje telesa, ki jih lahko vključite v svoj vsakdan.

Vabljeni!

Bitax d.o.o. | Oblikovanje telesa, vadba za hujšanje, tek in izguba kilogramov, telesna teža - povezave do naše spletne strani: