Organska kozmetika za lepo kožo z naravnimi sestavinamiOrganska kozmetika argiletz

Naša koža je naš največji organ. Ima izjemno pomembno vlogo pri ustreznem funkcioniranju našega telesa, saj ščiti organizem pred zunanjimi vplivi, obenem pa skoznjo tudi sprejemamo najrazličnejše snovi v telo. Hkrati je koža pomembna za regulacijo telesne temperature in izločanje snovi iz telesa. Iz vseh teh razlogov je organska kozmetika, ki jo nanašamo na svoje telo, tako pomembna. Skozi kožo namreč v naše telo vstopa tako rekoč vse, kar nanjo nanesemo. Zakaj bi torej uporabljali kreme za obraz, ki morda poskrbijo za lepši videz, obenem pa našemu organizmu naredijo veliko škodo? Organska kozmetika, ki ima vse potrebne certifikate, je odgovorna do sebe in do okolja.

Kreme za obraz brez škodljivih sestavin

Obraz je del telesa, ki je poleg rok najbolj izpostavljen različnim zunanjim vplivom, saj tako rekoč nikoli ni zakrit. To je tudi razlog, da se na njem najprej pojavijo znaki staranja in posledice obremenitev. Organska kozmetika za obraz in telo lahko takšne znake bistveno manjša in poskrbi za lepo kožo brez nevarnih in invazivnih sestavin. Ker smo ljudje pač nečimrni, pogosto zaradi napovedanega učinka namerno spregledamo sestavine in ne razmišljamo, kakšne kakšna je vsebina različnih kozmetičnih izdelkov. A s tem si naredimo medvedjo uslugo. Bio kozmetika pa združuje obe dobri strani: učinkovitost in prijaznost do organizma (pa tudi okolja). Preverite le, da imajo izdelki ustrezne certifikate.

Prava organska kozmetika je označena s certifikatomGlina v prahu argiletz

Na področju kozmetike žal v zakonodaji zevajo še velike luknje, kar pomeni, da lahko oznake organsko, bio, eko, naravno itd. proizvajalci uporabljajo zelo ohlapno. A uporabniki se pred izrabljanjem teh izrazov lahko zaščitijo tako, da preverijo, ali ima organska kozmetika, ki jo želijo uporabljati, pravi certifikat. Preden na primer kupite kremo za lepo kožo, se prepričajte, ali je na njej oznaka enega izmed naslednjih ceritifkatov:

  • BDIH
  • ECOCERT
  • COSMEBIO
  • AIAB/ICEA
  • SOIL ASSOCIATION
  • BIOGARANTIE
  • NATRUE
  • COSMOS

V Sloveniji je organska kozmetika s takšnim certifikatom na voljo v podjetju Bitax.