Vitamini in minerali - uporaba prehranskih dopolnil za krepitev imunskega sistema otrok

Energy SpektrumVitamini in minerali imajo pomembno vlogo pri delovanju in oblikovanju našega organizma. So lahko zelo koristen dodatek prehrani za vse starostne skupine. Vitamini so organske spojine, ki sodelujejo pri procesih presnove in jih ločimo v dve skupine: topni v maščobah (vitamini A, D, E, K) in topni v vodi (vitamin C in vitamini skupine B). Minerali pa so anorganski kemijski elementi, potrebni za tvorbo hormonov, encimov, beljakovin. Najbolj poznani minerali v prehrani oziroma v prehranskih dopolnilih so: kalcij, magnezij, natrij, kalij, železo, in drugi. Človeško telo samo vitaminov in mineralov ne more proizvesti, zato jih v telo vnesemo z uživanjem zdrave prehrane (predvsem sadja in zelenjave) ali prehranskih dodatkov.

V kolikor vitaminov in mineralov ne vnesemo v telo v dovolj veliki količini, potem lahko nastanejo hude motnje presnove, oslabljen imunski sistem, dolgotrajna utrujenost, splošno slabo počutje, krvaveče dlesni, poškodbe mnogih organov in številne bolezni, ki slabo ščitijo naš organizem pred napadi virusov in bakterij. In tako smo izpostavljeni za razvoj bolezni.

Kako obdržati zdrav in harmoničen razvoj vaših otrok s prehranskimi dopolnili?Marsovci z inulinom

Naši otroci se pogosto igrajo na travniku, v peskovniku ali na igrišču. Druženje s svojimi vrstniki lahko prinese v organizem otroka veliko različnih bacilov, ki nato povzročijo številne bolezni, med katerimi so tudi precej kritične. Pomembno je, da zaščitimo imunski sistem našega otroka s prehranskimi dopolnili še predenj pride do oslabljenega imunskega sistema. Z vnosom vitaminov in mineralov bomo povečali obrambni mehanizem v telesu, ki bo uspešno odstranil vse strupene snovi in odvečne bacile iz organizma otroka. Danes so vitamini in minerali nujno potrebno vnašati v telo v času zime, ko ni dovolj svežega sadja, v času šole in vrtca; so pa vitamini in minerali tudi zelo koristni za zdravo rast in razvoj otroka v dobi rasti. Zelo pomemben mineral v prehrani je kalcij, ki je gradnik za zdrave kosti in zobe. Pri pomanjkanju tega minerala, lahko nastanejo poškodbe kot so zlom kosti, slabo zobovje, itd. Prehranska dopolnila za otroke so varna in se lahko koristijo po priporočenem dnevnem odmerku in glede na število let.


Na tržišču najdemo zelo kakovostne vitamine in minerale za otroke v obliki tablet. To so Marsovci, ki dopolnjujejo dnevno potrebo po teh substancah in so v različnih sadnih okusih. Za otroke od 1. leta dalje pa je na voljo Marsovski sirup z okusom pomaranče.

Walmark Marsovci sirupZa učinkovito krepitev imunskega sistema morate pravočasno začeti koristiti prehranska dopolnila tako, da je telo dobro pripravljeno na obrambo pred virusi še pred zimo. Tudi otroci potrebujejo zaščito organizma z vitamini in minerali. Obiščite spletno trgovino podjetja Bitax!

Vabljeni!