Celulit - Kako se znebiti celulita?

Kako se znebiti celulita ali pomarančne kože, oziroma kako ga preprečiti, da se ne ponovi, žal ni splošnega recepta. Lahko pa nastanek celulita omilimo ali preprečimo nadaljno širitev v primeru če ga dovolj hitro odkrijemo in začnemo z zdravljenjem takoj v zgodnji fazi nastanka. Kasneje postane celulit zelo trdovraten, se zgosti, nastanejo vozli in tako je proces odpravljanja zelo dolgotrajen. Pri tem potrebujemo veliko discipline, in trdne volje, da se znebimo celulita. V veliki meri je nastanek celulita povezano s slabim in nekvalitenim življenjem, dednostjo, nezdravo prehrano, nerednim gibanjem, delo pod stresom, pitjem alkohola in kajenja. Nujno moramo te slabe lastnosti takoj opustiti in poskrbeti za zdravo uravnoteženo prehrano brez maščob, pitjem velike količine vode in dobro telesno aktivnost ali uporabo prehranskih dopolnil.

Anticelulitna masažaCelulit lahko odpravimo s pomočjo kozmetike in masažami ...


Uporaba kozmetike je zelo učinkovita pomoč doma ali v welnes centrih. Največkrat so v uporabi kreme proti celulitu ali geli, ki vsebujejo sestavine z antioksidativnim delovanjem. To so naravni izvlečki iz zelenega čaja, citrusov, zelene kave, gvarane, ter močan kofein. Kremo ali gel damo na prste in začnemo z masiranjem s krožnimi gibi na predelu celulita tako, da poteka masiranje v smeri proti srcu. Vedno začnemo v najbolj oddaljenem področju celulita in nadaljujemo v smeri proti srčni mišici. Prijemi rok so intenzivnejši kot pri drugih masažah, saj tako vzpodbudimo prekrvitev kože in limfo ter sproščanje vozlov. Z redno vsakdanjo uporabo zjutraj in zvečer se bomo kmalu znebili celulita in koža bo postala gladka, elastična in čvrsta. Priporočamo tudi, da si 2x tedensko naredite piling kože predvsem na mestih celulita, saj boste iz nje odpravili odmrle celice in nečistoče in bo prekrvitev kože bo bistveno boljša.

S prehranskimi dopolnili, kapsulami proti celulitu, ...


Kapsule proti celulitu so lahko hitra pomoč, da se znebimo celulita. Prehranska dopolnila so pripravljena iz sestavin, ki pomagajo intenzivno odpraviti odvečno vodo iz telesa, topiti odvečne maščobe v telesu, pospešujejo metabolizem, zavirajo prevzem ogljikovih hidratov, zavirajo apetit, poskrbijo za pravilno prebavo in odstranitjo strupene snovi skozi prebavni trakt, ter dobaviti dovolj veliko količino vitaminov in mineralov, ki imajo pozitivno vlogo v samem procesu. Med odlične antioksidante proti celulitu, ki so v naravnih sestavinah štejemo: gvarano, zeleni čaj, kofein, citruse, vitamin E, itd. Te močno vplivajo na pomarančno kožo in rezultat je kmalu viden.

S fizično aktivnostjo in zdravo prehrano, ...


Brez tega ne gre! Kljub temu, da se poslužujemo kapsul proti celulitu, moramo vseeno vedeti, da kapsule niso čarobna palica, ki bi v hipu odstranila celulit. Z gibanjem pa v telesu sprožimo neko energijo, ki nam vliva dodatno voljo. Po določenem času gibanja se v telesu začne proces topljenja maščob, mišična masa se povečuje in koža ni več mlahava in nenapeta. Nekaj tedenska vadba bo v veliko pomoč telesu, da se znebimo celulita. Tekom dneva pijte dovolj tekočine, največ vode, jejte zdravo uravnoteženo hrano iz različnih živilskih skupina, veliko vlaknin, sadja in zelenjave. Določena živila lahko zelo dobro pomagajo proti nastanku celulita in prebavi: za razgradnjo maščob (papaja in artičika), odvajanje vode iz telesa (medvejka), ščiti pred oksidativnim propadanjem (vitamin E).

Do odlične postave brez celulita - med številnimi izdelki prehranskih dopolnil za odpravo celulita na spletni strani www.hujsamzdravo.si lahko izberete kapsule ali anticelulitni gel.

Vabljeni v našo spletno trgovino!