Kako se znebiti celulita? V pomoč vam bo anticelulitna masaža!

Kako se znebiti celulita? Odgovor na to vprašanje seveda ni preprost. Kot lahko potrdi večina žensk – obenem pa vse prej kot zanemarljivo število moških – gre za nadlogo, pri kateri se zdi, kot da je boj že vnaprej izgubljen. Vendar pa kljub vsemu ne gre obupati prehitro …

Večno vprašanje številnih žensk: kako se znebiti celulita?

Če tudi sami iščete rešitev za to, kako se znebiti celulita, ste najverjetneje že preizkusili nekaj tehnik, ki naj bi pomagale, a morda se kljub vztrajnosti te nadloge niste uspeli znebiti. Za začetek je treba vedeti, da se je celulita zelo težko povsem znebiti, četudi nekateri obljubljajo skorajda čudežne rezultate. A če se ga že ne moremo popolnoma znebiti, to še ne pomeni, da ne obstajajo metode, s pomočjo katerih je mogoče stanje vsaj močno izboljšati. Namesto da se sprašujete, kako se znebiti celulita, je zato pametneje usmeriti pozornost k iskanju možnosti za to, da bo »pomarančasta koža« postopoma manj opazna na prvi pogled. Ženske, ki se poskušajo težave v celoti znebiti, večinoma žal pogosto precej hitro obupajo, ker rezultati niso takšni, kot bi želele. Potrebna je torej predvsem potrpežljivost v kombinaciji s premišljenim, realističnim pristopom – več informacij o tem vas čaka v nadaljevanju.

Osnovna masaža proti celulitu se običajno izvaja kar doma

Ena izmed najboljših možnosti za vse, ki ste sprejeli, da se celulita najverjetneje ne boste mogli nikoli popolnoma znebiti, vendarle bi bili zadovoljni že z manjšimi spremembami na bolje, je nedvomno ročna anticelulitna masaža. Ta je možna v različnih oblikah. Za osnovo lahko poskrbite kar sami. Priporočljiva je redna, najbolje vsakodnevna masaža nog proti celulitu (po potrebi pa še drugih delov telesa, kjer se morda pojavlja pomarančasta koža). Priporočamo, da si pri tem pomagate s posebnimi masažnimi rokavicami, ki bodo spodbudile prekrvavitev. Namesto da se torej nenehno sprašujete, kako se znebiti celulita, se je bolje spraviti na delo. Znebite se prepričanja, da je ves trud zaman, saj raziskave kažejo, da vztrajnost sčasoma vendarle prinese izboljšanje. Prav tako je dobro, da se poskušate znebiti morebitnih odvečnih kilogramov, čeprav zgolj to samo po sebi ne bo dovolj. Pomarančasta koža namreč ni težava zgolj pri tistih s čezmerno telesno težo, a vendar že povečanje gibanja, ki je nujni sestavni del uspešnega hujšanja, pripomore k napredku, s tem ko pospeši cirkulacijo.

masaža proti celulitu

Profesionalna ročna anticelulitna masaža v salonu za večje spremembe

Za opaznejše rezultate pa bo vsaj občasno potrebna še profesionalna masaža proti celulitu, ki se izvaja v salonih. Tako je namreč mogoča intenzivnejša stimulacija problematičnih predelov. Za še izrazitejši napredek se pri masaži uporabijo ventuze – nekakšni »kozarčki«, ki se jih potiska ob kožo, pri čemer se iz njih izsesava zrak. S tem se ustvari podtlak, ki poskrbi za občutno izboljšanje prekrvavitve, za povrh pa ta tehnika pomaga pri tem, da se znebite škodljivih snovi, nakopičenih v telesu. Anticelulitni tretma v salonu s pomočjo ventuz je posledično običajno še učinkovitejši. Čeprav ta metoda načeloma ne more zagotoviti, da se težave povsem znebite, pa mnoge ženske, ki prisegajo nanjo, potrjujejo, da gre za zares učinkovito anticelulitno metodo.

VEČ O KLASIČNI MASAŽI

Masaža nog proti celulitu in masaža drugih problematičnih mest

Vas zanima resnično kakovostna ročna anticelulitna masaža nog proti celulitu? Zanjo poskrbimo v salonu Zlate roke, kjer imamo obilo izkušenj z anticelulitno masažo. Po potrebi se osredotočimo še na druga mesta, kjer se pojavlja celulit, anticelulitna masaža pa po želji, če želite zares izrazite učinke, poteka z ventuzami. Na podlagi ocene izrazitosti celulita vam bomo svetovali, kako pogosto bi bilo smiselno izvajati profesionalno anticelulitno masažo v salonu. Hkrati pa vam po želji pomagamo z napotki o tem, kako naj poteka dopolnilna dnevna masaža doma.