Tek na smučeh v Bohinju

Tek na smučeh ni le tekmovalni šport, ampak tudi ena najbolj zdravih športno-rekreativnih dejavnosti. Za razcvet priljubljenosti te aktivnosti pri nas so v minulih letih poskrbeli zlasti vrhunski športniki, ki so tudi v tej disciplini posegli v svetovni vrh. Tako je tek na smučeh postal ena najpogostejših oblik preživljanja prostih zimskih dni na snegu. Urejenih prog za tek na smučeh je namreč v Sloveniji več kot dovolj.
Tako vam tekaški raj v Bohinju v optimalnih snežnih pogojih omogoča več kot 70 km prog za tek na smučeh (v dolini in na Pokljuki). Zimsko idilo lahko uživate v klasični ali drsalni tehniki. V ugodnih zimskih razmerah so vam na voljo proge za tek na smučeh v spodnji in zgornji bohinjski dolini, tekaške proge pa nudijo tudi biatlon center Pokljuka ter smučarska centra Soriška planina in Vogel. Smučarski center Vogel ljubiteljem teka na smučeh vsako leto zagotovi vsaj manjši del, ki je urejen za ta šport. Sicer ne dolge, a toliko bolj ambientalno navdušujoče tekaške proge ne bodo prikrajšale prav nikogar.


Vogel odlična izbira tako za smučanje kot za tek na smučeh

BiatlonMed najbolj priljubljena smučišča se v zadnjem času uvršča smučarski center Vogel. Smučanje na izjemni lokaciji in v veličastnem naravnem okolju v kombinaciji z odličnimi storitvami zagotavlja neponovljivo izkušnjo vsem ljubiteljem smučanja. Kljub veličastnemu okolju pa ne gre za zelo zahtevno smučišče. Pravzaprav boste na Voglu zlahka našli progo, ki je prilagojena vašemu nivoju znanja. Zimska idila in topli sončni žarki vam od decembra pa vse do konca aprila obljubljajo nepozabno alpsko smučanje na snežnih strminah.

Ne sprašujte se več, kam na smučanje. Vogel je odlična izbira za ljubitelje smučanja, deskanja na snegu, teka na smučeh v prosti tehniki, turne smuke, free ski-ja ali sankanja. Sproščeno vijuganje po snežni strmini je užitek tako za smučarje kot za boardarje.

Pravilne tehnike smučanja oz. boardanja pa ni vešč vsak. Začetniki in vsi, ki želite izpopolniti svoje znanje, se lahko vpišete v tečaj smučanja, kjer so vam na voljo izkušeni učitelji smučanja in boardanja.

Biatlon center Pokljuka - obiščite svetovni pokal v biatlonu

Turistično društvo Bohinj se nahaja v samem turističnem središču Bohinja, petdeset metrov od jezera. Del naše bogate ponudbe predstavljajo tudi različni paketi. Eden od teh vas vabi v biatlon center Pokljuka, kjer boste lahko spodbujali naše favorite na biatlonskem spektaklu. Izkoristite naše posebne ugodnosti in preživite nekaj dni v navijaškem vzdušju, ki ga lahko ponudi le biatlon center na pravljični Pokljuki.

Vabljeni na našo spletno stran.


Turistično društvo Bohinj | Tekačenje v Bohinju in okolici - povezave do naše spletne strani: