Smučanje na območju Bohinja je mogoče na številnih urejenih smučiščih

Smučanje je zagotovo najbolj priljubljen zimski šport v Sloveniji, v katerem uživajo vse generacije. Predstavlja odlično priložnost za združitev rekreacije na svežem zraku in zabave, in to v mesecih, ko smo precej omejeni pri izvajanju drugih športnih aktivnosti na prostem. Mnoge družine se tako odločijo za smučanje med počitnicami, saj je smučanje za mnoge otroke aktivnost, ki jo imajo neizmerno radi. A četudi morda nimate priložnosti za večdnevni oddih, so že občasne enodnevne karte dovolj, da vi in najmlajši člani vaše družine užijete mnoge lepote brezskrbnega spuščanja po belih strminah.

Smučanje v okolici Bohinja

Zimski Bohinj: smučišče najdete na praktično vsakem koraku

Za smučanje vam seveda ni treba v tujino, saj imamo v Sloveniji to srečo, da so nam na voljo številne urejene proge z vso potrebno infrastrukturo. Eno izmed območij, ker je priložnosti za smučanje še posebej veliko, je zagotovo Bohinj. Smučišče Vogel nedvomno sodi med najbolj znana in priljubljena v Sloveniji, hkrati pa se na območju Bohinja nahajajo še mnoga druga smučišča (Sorica, Senožeta, Viševnik itn.), ki se lahko pohvalijo z izjemno dobro urejenimi progami, sodobnimi vlečnicami oz. žičnicami, prečudovitimi panoramami, naravnim snegom in izobiljem sonca. Prav našteto pa so brez dvoma ključne lastnosti, ki odlikujejo dobro smučišče. Bohinj oziroma gorski venec nad njim pa hkrati ponuja kar nekaj možnosti za tiste, ki obožujejo turno smučanje. Tistim, ki ste se šele začeli ukvarjati s tem športom, priporočamo, da izberete nekoliko lažje ture, pri katerih zadostuje že precej osnovno znanje. Dobra izbira v tem primeru so denimo Rodica in nekateri vrhovi, ki se nahajajo v okolici Pokljuke. Po drugi strani pa boste na svoj račun brez težav prišli tudi izkušenejši ljubitelji zahtevnejših prog.

Smučišče

Najboljše namestitve za vse, ki načrtujete smučanje: apartmaji in drugo

So vas pritegnile številne možnosti, ki jih ponuja Bohinj? Smučišče, ki vam najbolj ustreza, lahko seveda po želji obiščete za en dan. Obenem pa je na voljo ogromno opcij za namestitev, če vas bolj zanima večdnevno smučanje. Apartmaji, ki zagotavljajo nadstandardno bivanje po dostopni ceni, so zbrani na spletni strani Turističnega društva Bohinj. Smučišče je v večini primerov v neposredni bližini same namestitve, zato boste svoj dopust brez težav zares dodobra izkoristili za smučanje. Apartmaji pa so seveda zgolj ena izmed možnosti. Na naši spletni strani namreč najdete še informacije o prostih hotelskih sobah, penzionih, planinskih kočah in drugih oblikah namestitve v izbranem terminu. Večina namestitev je obenem izvrstno izhodišče za tiste, ki bi morda želeli kombinirati smučanje z drugimi zimskimi športi, kot so denimo drsanje, sankanje ali tek na smučeh. Za tek na smučeh, ki postaja tudi pri nas vse bolj priljubljena zimska aktivnost, je npr. izvrsten Vogel, z odlično urejenimi progami pa se lahko med drugim prav tako pohvalita Športni center Triglav Pokljuka in Nordijski center Polje.

Rezervirajte apartma za smučanje zdaj

Mnogo opcij za smučanje za otroke oz. družinsko smučanje med počitnicami

Marsikatero smučišče v Bohinju in v bližnji okolici pride v poštev tudi za začetnike oziroma za tiste, ki še nimajo dovolj izkušenj, da bi preizkusili malce zahtevnejše proge. Dobra izbira za tiste manj izkušene, npr. za smučanje za otroke, sta denimo smučišči Senožeta in Sorica. Bohinj je zato odlična izbira za družinski dopust. Če načrtujete družinsko smučanje med počitnicami, bo za vas verjetno še posebej aktualen paket Zimske počitnice v Bohinju, ki vključuje karte za Vogel ali Soriško planino, kamor se boste po želji zapeljali z brezplačnim avtobusom. Izbirati je mogoče med različnimi nastanitvami, pri tem pa je možno 3- ali 7-dnevno bivanje. Družinam so v primeru odločitve za omenjeni paket zagotovljeni dodatni popusti, kar naredi že v osnovi zelo ugodno ponudbo še nekoliko ugodnejšo. Poseben paket pa smo pripravili še za vse, ki iščete idejo, kako preživeti božično-novoletne praznike. Na voljo smo vam za morebitna dodatna vprašanja, povezana z rezervacijo izbranega paketa.