Alpsko smučanje - pestra izbira v okolici Bohinja

Alpsko smučanje se v Sloveniji uvršča med najbolj priljubljene zimske športe. Slovenci smo narod smučarjev, v svetu priznani tako po bogati tradiciji kot po vrhunskih uspehih naših športnikov. Smo eni redkih, ki za pripomoček za drsenje po snegu uporabljamo avtohtoni izraz smuči, medtem ko je večina narodov povzela norveško besedo ski. Alpsko smučanje predstavlja v naši zavesti pomembno vrednoto, preko katere smo in še vedno izkazujemo narodno identiteto. Alpsko smučanje je tudi olimpijski šport, tekmovalne discipline so slalom, veleslalom, superveleslalom, smuk in superkombinacija.


S smučanjem se ukvarjajo tako tekmovalci kot tudi rekreativni športniki. Alpskim in nordijskim smučarjem ter deskarjem na snegu nudijo razgibano zimsko rekreacijo tuditekaške in smučarske proge v okolici Bohinja.

Alpsko smučanje

Smučanje - Vogel med najbolj priljubljenimi smučišči

Od decembra pa vse do konca aprila nepozabno alpsko smučanje na snežnih strminah obljublja Vogel. Ta smučarski center velja za eno najbolj priljubljenih smučišč, tudi za enodnevno smučanje. Vogel se lahko pohvali z veličastnim okoljem in izjemnimi razgledi na okolico, saj se nahaja nad Bohinjskim jezerom. Smučarske proge so lepe in urejene, in povečini pa niso zahtevne, zato boste zlahka našli progo, ki je prilagojena vašemu znanju.


Pravilne tehnike smučanja ni vešč vsak. Začetniki in vsi, ki želite izpopolniti svoje znanje, se lahko vpišete v smučarski tečaj, kjer so vam na voljo izkušeni učitelji smučanja.


Na Voglu je poskrbljeno tudi za nordijsko smučanje. Vogel ljubiteljem teka na smučeh vsako leto zagotavlja vsaj manjši del, ki je urejen za ta šport. Tekaške proge sicer niso dolge, a so toliko bolj ambientalno navdušujoče, zato ne bodo prikrajšale nikogar.

Alpsko smučanje - Vogel ponuja raznolike smučarske proge

Obilica sonca, izjemne panorame, lepe in urejene smučarske proge so kot nalašč za tiste, ki jim alpsko smučanje prinaša najlepše trenutke. Smučišče Vogel je idealno tako za preživljanje zimskih počitnic v krogu družine ali prijateljev kot za krajšo sprostitev v zimski naravi.


V čaru zimske narave lahko na 78 ha uživate v 22 km urejenih smučarskih prog, ki jih povezujejo štirisedežnice, enosedežnica in vlečnice. Glede na zahtevnost so smučarske proge raznolike in primerne za vse ljubitelje smučanja ali deskanja, od začetnikov do vrhunskih smučarjev. Veliko možnosti pa je tudi za smučanje izven urejenih prog. Ponudbo dopolnjujeta še poligon za najmlajše ter snežni park.

Vabljeni na našo spletno stran.


Turistično društvo Bohinj | Tek na smučeh v Bohinju in okolici - povezave do naše spletne strani:

  • Alpsko smučanje
  • Smučanje Vogel
  • Smučarske proge