Smučišča - Slovenija ponuja smučanje na številnih smučiščih

Skoraj vsa smučišča, ki jih ima Slovenija, ponujajo neposreden stik z dolino. Smučišča so sicer nekoliko manjša, a toliko bolj razgibana. Enostavno dostopnost in bližino urbanih središč dopolnjujejo sodobne žičniške naprave. Bogato in pestro ponudbo smučišč, v katero je vključena tudi šola smučanja, pa dopolnjujejo ugodne cene smučarskih kart.


Med najbolj priljubljena smučišča, ki jih ponuja Slovenija, zagotovo sodijo tista v okolici Bohinja. Na nepozabno smučanje vas vabijo Vogel, Kobla, Sorica, Senožeta in Viševnik. V Bohinju boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji teka na smučeh in turnega smučanja. Bohinj je pravi tekaški raj, ki v optimalnih pogojih zagotavlja več kot 70 km prog za tek na smučeh (v dolini in na Pokljuki). V ugodnih zimskih razmerah so vam na voljo proge za tek na smučeh v spodnji in zgornji bohinjski dolini, tekaške proge pa nudijo tudi biatlon center Pokljuka ter smučarska centra Soriška planina in Vogel. Slednji sodi tudi med tista smučišča, ki jih Slovenija uvršča med smučišča z odličnimi možnostmi za turno smučanje. Sezona turne smuke v Bohinju ob ugodnih snežnih razmerah traja od decembra pa vse do maja.

Šola in tečaj smučanjaŠola smučanja - začetni in nadaljevalni tečaj smučanja

Pravilne tehnike smučanja oz. boardanja pa ni vešč vsak. Zato številna smučišča, Slovenija pri tem ni izjema, začetnikom in vsem, ki želijo izpopolniti svoje znanje, ponujajo možnost vpisa v tečaj smučanja, kjer so na voljo izkušeni učitelji smučanja in boardanja. Šola smučanja vselej in vsakomur ponuja mnogo lepega. Zato vas vabimo, da se nam pridružite prav v tisti različici, ki najbolj ustreza vam.


Začetni tečaj smučanja je namenjen vsem tistim, ki želijo spoznati ta prečudoviti zimski šport. Poleg osvajanja in razvijanja novih motoričnih sposobnosti nam šola smučanja omogoča neizmerno zabavo in nevsakdanje vzdušje v zimskem okolju. Smučanje je lahko igra in tega se zavedajo tudi izkušeni učitelji, ki v največji meri namenjajo pozornost prav smučarjem in smučarkam v začetnih tečajih. Posebno pozornost začetni tečaj smučanja posveča varnosti, vedenju na smučišču in kontroli hitrosti.


Nadaljevalni tečaj smučanja pa je namenjen vsem, ki želijo svoje smučarsko znanje izpopolniti. Ta šola smučanja je torej namenjena tistim, ki že obvladajo kontrolo hitrost osnovnih oblik smučanja, ter znajo uporabljati žičniške naprave.

Zakaj bi se na smučanje odpravili v tujino, če pa vam nepozabno smučanje lahko zagotovijo tudi številna domača smučišča. Slovenija vam ponuja smučanje v neokrnjeni naravi na urejenih smučiščih s sodobnimi napravami.

Vabljeni!


Turistično društvo Bohinj | Alpsko in turno smučanje po ugodni ceni