Bohinj pozimi: številne možnosti namestitev in zimske aktivnosti

Bohinj pozimi omogoča doživetje prave zimske pravljice. Priljubljena turistična in počitniška destinacija se v zimskih mesecih odene v čarobno belino, pokrajino prekrije snežna odeja in gozdovi dobijo zimsko preobleko. Tudi kamnite alpske vrhove zasuje sneg in pogled na mogočne gore, obsijane s soncem, je še posebno čudovit. Ko pozimi načrtujete počitnice, utegne biti prav Bohinj prava izbira. Za odmik od mestnega vrveža in oddih od delovnega vsakdana vam je na voljo bivanje v celi vrsti nastanitev, ki se nahajajo sredi prekrasne narave. Te nastanitve pa omogočajo tudi izhodišče in številne priložnosti za aktivno preživljanje počitnic. V njihovi bližnji okolici se lahko odpravite na sprehod in ogled tamkajšnjih znamenitosti, športne navdušence pa bo zanimala pestra izbira možnosti za smučanje, tek na smučeh in druge športe.

Različne zimske aktivnosti

Zimske aktivnosti in ponudba ugodnih paketov

V Turističnem društvu Bohinj pozimi pripravljamo več ugodnih paketov, izmed katerih si lahko izberete takšnega po svojem okusu. Ponudba Božič in novo leto v Bohinju vključuje smučarsko karto za smučišče Vogel ali Soriška planina. Do smučišč vas zapelje brezplačen ski bus. Čas nastanitve je od 3 do 7 dni. Na voljo vam je bivanje v Kampu Danica v Bohinjski Bistrici ali na izbranih namestitvenih lokacijah po celem Bohinju. Družinam in večjim skupinam nudimo še dodatne ugodne popuste. Paket Zimske počitnice v Bohinju je možno koristiti od 14. februarja do 1. marca 2020. Prav tako omogoča smučanje na Voglu ali Soriški planini in bivanje v izbranih namestitvah od 3 do 7 dni. Za oboževalce metalne glasbe pa bo mikaven paket Winter Days of Metal 2019. Festival se bo odvijal konec novembra v dvorani Danica v Bohinjski Bistrici, paket pa omogoča 4 nočitve v namestitvah po Bohinju (od 27. 11. do 1. 12.). Poleg vstopnice za glasbeni festival ponudba vključuje tudi izbiro bodisi tridnevnega vstopa v Vodni park Bohinj (Wellnes paket) bodisi tridnevne smučarske karte za Vogel (SKI paket). To je edinstvena kombinacija glasbe, športnih zimskih aktivnosti in sprostitve.

Smučanje v Bohinju na urejenih smučiščih

Ob omenjenih Voglu in Soriški planini se v širši bohinjski okolici smučišča nahajajo še v Senožeti v Srednji vasi v Bohinju, na Viševniku, Pokljuki … Ljubitelji smučanja boste uživali v spustu po urejenih progah na naravnem snegu, s čudovitim pogledom na zasneženo visokogorje. Organizirane so smučarske naprave (vlečnice in žičnice). Smučišča so primerna tudi za začetnike in rekreativce in so tako enkratno doživetje za družine. Poskrbljeno je za gostinsko ponudbo.

Pridobite več informacij o sankanju v Bohinju

Sankanje v Bohinju: za otroke, pa tudi za odrasle

V Bohinju pozimi lahko skupaj s svojimi otroki podoživite simpatičen spomin iz lastne mladosti, ko ste se v obilno zasneženih zimah na sankah spuščali po bližnjem bregu. Sankate se lahko na sankališčih v Senožeti, na Pokljuki, Voglu, Soriški planini ... Prepustite se razposajenemu in igrivemu razpoloženju med spustom po beli strmini. Lesene sani ali lopatke; vse vas na cilj pripeljejo z nasmehom.

Bohinj pozimi

Tek na smučeh – Bohinj nudi na izbiro številne proge

Bohinj pozimi ponuja tudi več deset kilometrov urejenih prog za tek na smučeh. Ta izjemno priljubljen in zdrav šport se izvaja v dveh slogih; v klasični  tehniki, ki je primerna za začetnike, in nekoliko zahtevnejši drsalni tehniki. V vsakem primeru se med drsenjem po progi in z aktivni koraki in odrivi tekač dobro razgiba, prediha in ogreje, ta zimski šport pa tudi prav prijetno utrudi. Tekaške proge v Bohinju so denimo organizirane v Senožeti, na Soriški planini, Voglu, v Športnem centru Triglav Pokljuka in Nordijskem centru Polje … Na tekaški progi je med drugim potrebna skrb za lastno varnost in varnost sotekačev, previdnost pri prehitevanju ter pozornost na varnostno razdaljo.