Čudoviti Bohinj je eno naših najbolj priljubljenih naravnih letovišč

Kdo ne pozna Bohinja, enega od biserov slovenskega planinskega sveta? Ta naš zelenomodri ponos je vse bolj znan tudi izven meja naše domovine, saj v Bohinju vsako leto pozdravimo več gostov z vseh koncev sveta. Navdušeni so nad čistostjo in modrino ledeniškega jezera v Bohinju, ki je največje v Sloveniji. Čudovita okolica Triglavskega narodnega parka samo še podkrepi vtis prvobitne narave, polne redkih in zaščitenih rastlinskih in živalskih vrst. Tudi kraj Bohinj s številnimi možnostmi oddiha in sprostitve je priljubljena izletniška točka in pogosto služi kot izhodišče za pohode v naš čudoviti visokogorski svet. Iz Bohinja vodi kar nekaj bolj ali manj zahtevnih pohodniških poti, ki so primerne za različne stopnje telesne pripravljenosti. Ker so med našimi gosti pogoste družine, smo pripravili tudi doživetja za najmlajše, ki jih lahko s pridom izkoristite tudi z otroki, ki še niso šoloobvezni.

Številna prenočišča v Bohinju so urejena v tradicionalnem alpskem stilu

V Bohinju so na voljo različna prenočišča, od hotelov prek zasebnih apartmajev do planinskih koč. Tudi v turističnem društvu vam radi posredujemo informacije in kontakte, da boste našli pravšnjo namestitev. Nekateri hoteli nudijo tudi sprostitvene centre ali bazene, v katerih se gostje lahko razvajajo po napornih pohodih. Medtem ko imajo določeni raje namestitve tik ob jezeru, pa so drugim bolj povšeči odmaknjena bivališča. Vsa imajo svoj čar in naši ponudniki se trudijo, da gostom prenočišča v Bohinju nudijo vse, kar je potrebno za udobno in aktivno preživljanje počitnic. Morda bodo otroci skozi okno svoje spalnice zjutraj zagledali celo Kekca, znanega junaka slovenskih mladinskih zgodb.

Bohinj

Oglejte si ponudbo prenočišč v bohinju

Vsako leto prireditve v Bohinj privabijo veliko obiskovalcev

Pestro turistično ponudbo dopolnjujejo prireditve v Bohinju, s katerimi vsako leto poskrbimo za posebna doživetja naših obiskovalcev. Gotovo ste že slišali za Kravji bal, ki je iz lokalno obarvane prireditve prerasel v pomembno tradicionalno praznovanje kulturne dediščine. Zanimiv je tudi za otroke, ki lahko od blizu iz prve roke spoznajo običaje in šege planšarjev, ki te kraje zaznamujejo že stoletja. Dobro obiskan je tudi Praznik sira in vina, ki letos poteka že šestič, največja poletna prireditev pa je Bohinjska noč, kjer letos gostimo Jana Plestenjaka in več drugih glasbenikov. Bohinj torej poleg neokrnjene narave, možnosti pohodništva in aktivnega preživljanja prostega časa ponuja tudi kulturne in zabavne dogodke, ki bodo gotovo navdušili obiskovalce vseh generacij.

Na naši spletni strani najdete priporočila za restavracije in aktivnosti v Bohinju

Čeprav je lokalna kulinarična dediščina zelo zaznamovana zlasti z mlekom in mlečnimi izdelki, pa lahko v Bohinju izbirate med restavracijami z bogato ponudbo vseh vrst. Navdušila vas bo postrv iz jezera, pripravljena na maslu in postrežena s kuhanim krompirjem, gotovo pa ne smete izpustiti priložnosti za pokušino kislega mleka z visokih bohinjskih planin. To vas bo okrepčalo in pripravilo za številne aktivnosti, ki jih Bohinj ponuja. Vzpete se lahko do slapa Savice ali se namenite na nekoliko daljšo pot preko Triglavskih jezer, ki vsako zase pripoveduje svojo zgodbo o tej prelepi alpski pokrajini. Turistično društvo Bohinj je pripravilo nekaj predlogov poti in nasvetov za varen obisk gora. V Bohinju se lahko posvetite tudi številnim vodnim športom, kar vam omogoča jezero. Čista in osvežilna voda ledeniškega jezera navdušuje že generacije obiskovalcev, da se radi vračajo. Bohinj je med drugim tudi pogosta destinacija mladoporočencev, tukaj pa je leta 1967 bivala celo svetovno znana pisateljica Agatha Christie. Anekdote o njej in drugih slavnih obiskovalcih Bohinja najdete na naši spletni strani, kjer smo vam postregli tudi s številnimi uporabnimi informacijami. Vabimo vas, da nas obiščete in se prepričate o gostoljubnosti Bohinjcev ter izjemnih lepotah tega koščka gorskega sveta. Kontaktirajte nas preko spletne strani, po telefonu ali elektronski pošti in radi vam bomo pomagali.

Bohinj prenočišča

Več o aktivnostih v Bohinju