Bohinj je srce triglavskega narodnega parka

Bohinj je idealen kraj, kjer lahko preživljate počitnice ali pa ga obiščete kot enodnevni izlet in si ogledate naravne znamenitosti. Nudi veliko možnosti preživljanja prostega časa in nastanitev, zabavate pa se lahko tudi na mednarodnih festivalih, ki se vrstijo v teh čudovitih krajih.

Bohinj

Bohinj apartmaji

Za vse, ki si želijo počitnikovati udobneje kot v kampu, a svobodneje kakor v hotelu, apartmaji v Bohinju predstavljajo idealno nastanitev za popolne počitnice. Njihova ponudba na področju Bohinja je zelo velika. Izbiramo lahko med počitniškimi domovi, apartmaji v privatnih družinskih, zasebnimi sobami, tradicionalnih gorenjskih hišah, turističnimi kmetijami ali tistimi v stanovanjskih zgradbah.

Bohinj kampiranje

Kampiranje kljub sunkovitemu tehnološkemu razvoju današnjega časa ni prav nič izgubilo na svoji popularnosti, čemur pa se niti ne gre čuditi, saj je spanje v neokrnjeni naravi, v šotoru pod milim nebom, ali avtodomu, s katerim se lahko ustavimo kjer in kadarkoli nam prija, nekaj pravzaprav izredno romantičnega. Ponudba kampov v neposredni bližini Bohinjskega jezera je sicer relativno majhna, malce dlje stran, v celotni Bohinjski regiji pa jih obstaja kar lepo število.

Bohinj restavracije

Na področju Bohinja najdemo kar nekaj restavracij. Za ljubitelje domačih, slovenskih jedi priporočamo nekaj najbolj priznanih.

Gostilno Mihovc, ki slovi po odličnih tipičnih slovenskih jedeh, najdemo v vasi Stara Fužina, ki je od Bohinjskega jezera oddaljena manj kot 500m.

Ob Bohinjskem jezeru v vasi Ukanc, nas čaka Gostišče Erlah. Prav tako se ponaša s slovenskimi narodnimi jedmi, svežimi postrvmi in izborom odprtih domačih vin.

Gostilna Pri Hrvatu stoji v Srednji vasi, 4 km od Bohinjskega jezera. Znana je po svoji dolgoletni tradiciji in domačih jedeh, kot so sirovi štruklji, ajdovi krapi, divjačina, jedi iz jurčkov ter potočna postrv. Na izbiro imajo tudi pestro izbiro odličnih slovenskih vin in sladic.

Gostilna Rupa leži na obrobju Srednje vasi v Bohinju. V njej Nudijo domače jedi po naročilu ter hišne specialitete.

Gostilna Danica ponuja pester izbor lokalnih bohinjskih jedi in bogato vinsko karto.

Bohinj slap Savica

Slap Savica je tretja najpogostejša izletniška točka v Sloveniji. Gre za izvir Save Bohinjke, ki ob izrazitem prelomu izvira v strmi steni Komarče. Med slapovi Save Bohinjke Slap Savica velja za svojevrstno posebnost, saj se njegov vodni tok že v podzemlju razdeli na dva pramena, zaradi česar ima njegov vidni del znamenito obliko črke A. Do njega lahko pridemo peš, z avtom (do parkirišča pri koči Pri Savici), s kolesom ali z avtobusom (do parkirišča pod slapom).

Slap Savica v Bohinju

Za celotno ponudbo v Bohinju si oglejte spletno stran Turističnega društva Bohinj, kjer boste našli vse informacije ter boste lahko preverili razpoložljivost v različnih nastanitvah.