Biser v osrčju gora: Bohinj

Bohinj je slikovita alpska pokrajina, ki se razteza v delu severozahodne Slovenije, okoli Bohinjskega jezera in naselij ob Savi Bohinjki. Nad dolino se dvigujejo planote, pomemben del območja pa tvori čudoviti Triglavski narodni park. Bohinj skriva številne naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti in ponuja pestro množico doživetij za obiskovalce. V Turističnem društvu Bohinj skrbimo za razgibano turistično ponudbo, ki prispeva k prepoznavnosti Bohinja doma in v tujini. Na naši spletni strani smo zbrali ponudnike nastanitev – apartmajev, sob, počitniških hiš, hotelov, penzionov in kampov. Predstavljamo vam ideje za izlete in pohodniška doživetja, na katerih lahko užijete prelepo gorsko naravo in spoznate bohinjske znamenitosti. Okrepčate se lahko z dobro hrano v domači gostilni. Bohinj predstavlja lepo doživetje skozi vse leto, popestrijo pa ga še številne prireditve; Alpski večer, Vasovanje, Kmečka ohcet, Bohinjska noč, Praznik sira in vina ter Tradicionalni Kravji bal.

Bohinj razgled

Bohinj: apartmaji za udobno nastanitev

Turistom so v velikem številu na voljo odlično opremljeni apartmaji. Bohinj nudi nastanitve v naseljih Ukanc, Stara Fužina, Ribičev Laz, Polje, Srednja vas v Bohinju, Bohinjska Bistrica, Ravne v Bohinju, Bitnje, Koprivnik in drugih. Apartmaji v Bohinju sprejmejo različno število oseb, nudijo pa vam popolnoma opremljeno kuhinjo, lastno kopalnico, brezžični internet (WiFi) … Njihova umeščenost v čudovito naravo vam omogoča enkraten razgled na okolico, ki ga lahko občudujete z balkona ali prijetno urejenega vrta. Apartmaji se nahajajo nedaleč stran od jezera in okoliških smučišč, zato ponujajo gostom številne priložnosti za pohodniške izlete, kolesarjenje, jadralno padalstvo ter vodne in zimske športe (brezplačen Ski Bus vas popelje do smučišč). Na naši spletni strani je na ogled ponudba vseh apartmajev s podrobnejšim opisom kapacitet in navedbo cen bivanja.

apartmaji Bohinj

BOHINJ POZIMI

Bohinj: znamenitosti, vredne ogleda

Znamenitosti v Bohinju vključujejo kulturno in naravno dediščino. Prav z zgodovinskim razvojem turizma v Bohinju je povezana izgradnja bohinjske železniške proge. Začetki turistične dejavnosti, ki je tedaj pomenila planinstvo, sicer segajo že v drugo polovico 19. stoletja, z izgradnjo železnice leta 1906 pa je nastopil porast turizma. Poleg bohinjske železnice in predora čudovite zgodovinske in kulturne znamenitosti predstavljajo še muzeji, številne cerkve in druga stavbna dediščina (toplarji idr.) … Med naravnimi znamenitostmi lahko občudujete pestro živalstvo in rastlinstvo v Triglavskem narodnem parku, največje slovensko stalno jezero, mnoge slapove, izvir Save Bohinjke in njenega pritoka Bistrice … Prav slap Savica je ena osrednjih znamenitosti Bohinja. Tu izvira Savica, ki se izteče v Bohinjsko jezero in dobi ime Sava Bohinjka. Slap, ki izvira v prepadni steni Komarče, je dvopramenski, višji pramen je visok 78 metov, nižji pa 25 metrov. Do njega vodi pot kamnitih stopnic. Ponujamo vam več možnosti doživetij: za skupine z licenciranim vodičem, tradicionalni vodeni pohod, individualni ogled ter vodstvo šolskih skupin.

Bohinjski slap

Bohinj – izlet v okolico

V naši ponudbi izleti v okolici slapu Savica vključujejo pot do Doma na Komni z lepo razgledno teraso, pot do Zlatorogove pravljične dežele za otroke in pot do Črnega jezera (čez Komarčo). Med drugimi izleti je lep obisk Ajdovskega gradca, kjer si med drugim lahko ogledate arheološko najdišče. Za pohodnike organiziramo še izlete na goro Rudnico, Peč, Črno prst in Kosijev dom na Vogarju. Na pot v hribe se je treba odpraviti z dobro opremo, turo načrtovati za jutranje ure in v primernem vremenu ter se držati označenih poti.

Bohinj: gostilne za zaslužen počitek po izletu

Po prijetnem pohodu ali izletu prija postanek v lokalni gostilni, kjer se ob dobri hrani in pijači odpočijete, se podkrepite in osvežite. V gostilni Danica v Bohinjski Bistrici vas pričakata prijetno vzdušje in dišeča domača kuhinja. Postrežemo vam z lokalnimi dobrotami, s svežimi sezonskimi sestavinami. Nudimo dnevne malice in kosila, ponudbo A la carte, na voljo pa je tudi organizacija zaključnih srečanj.