Tek na smučeh - tekačenje vse bolj priljubljeno

Tek na smučehTek na smučeh ali tekačenje je v zadnjih letih postalo izjemno priljubljen zimski šport. Mnoge navdušuje ugodna cena opreme, ki je obenem tudi udobna in lahka, ter dejstvo, da je tekačenje enostaven šport tudi za začetnike. Sploh pa je ob ugodnih snežnih razmerah tek na smučeh možen tudi na domačem travniku.

Če vas veseli tek na smučeh, boste v Bohinju in okolici našli kar nekaj prog, v optimalnih snežnih pogojih celo več kot 70 kilometrov. Poleg tekaških prog v spodnji in zgornji bohinjski dolini so vam na voljo tudi proge na smučarskih centrih, kot sta Vogel in Soriška planina. Biatlon center Pokljuka pa slovi po najboljših progah za tekačenje.


Smučarski center Vogel je sicer uveljavljeno kot najbolj priljubljeno smučišče za enodnevno smučanje, kljub temu pa ljubiteljem teka na smučeh vsako leto zagotovi tudi tekaške proge. Tamkajšnje proge za tek na smučeh sicer niso zelo dolge, a so odlična dopolnitev vijuganju po snežnih strminah.

Biatlon center Pokljuka - kjer so doma najbolj znane proge

Ko sneg pobeli tudi doline, so v bližini mnogih turističnih krajev na voljo proge za tek na smučeh. Številne so speljane po slikovitih jasah ali pravljičnih belih gozdovih, njihova uporaba je praviloma brezplačna. Najbolj znane proge za tekačenje so na Pokljuki, kjer se nahaja svetovno znani biatlon center z novim, sodobno opremljenim športnim centrom s hotelom. Biatlon je šport, ki združuje dve športni disciplini v eni - tek na smučeh in streljanje z malokalibrsko puško.


Turistično društvo Bohinj vas v mesecu decembru vabi, da obiščete biatlon center Pokljuka, kjer boste med 15. in 20. decembrom lahko spodbujali naše favorite na biatlonskem svetovnem spektaklu. Odločite se za naš paket in preživite nekaj dni v navijaškem vzdušju, ki ga lahko ponudi le biatlon center na pravljični Pokljuki.

Obiščite nas in se prepričajte, kako ugodna je lahko ponudba za smučanje v okolici Bohinja. Številna smučišča v okolici Bohinja nudijo razgibano zimsko rekreacijo tako alpskim in nordijskim smučarjem kot deskarjem na snegu. Vabijo vas smučarski center Vogel in Kobla ter smučišča Sorica, Senožeta in Viševnik. Smučišči Sorica in Senožeta bosta poskrbeli za družine in mlajše smučarje, medtem ko smučišče Viševnik ponuja zanimivo družinsko doživetje, zaokroženo z zimsko pravljico na Pokljuki.

Privoščite si smučanje v Sloveniji. Nenazadnje je Slovenija tudi narod smučarjev in smučarjev tekačev.

Vabljeni k ogledu naše spletne strani.


Turistično društvo Bohinj | Alpsko smučanje po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani: