Izolacija za visoke temperature ob nevarnosti požara


Izolacija za visoke temperature je potrebna tam, kjer obstaja večja nevarnost, da stavbo zajame požar. Ognjevarna izolacija je primerna pri temperaturno močno obremenjenih elementih v industriji in služi zaščiti vrat, kovinskih konstrukcij (na primer cevovodov, toplovodov, rezervoarjev), votlih medprostorov in nevarnih rež, sem spada tudi stenska izolacija za visoke temperature.

kvalitetna izolacija za visoke temperature

Ognjevarna izolacija v gradnji


Požarna varnost v stavbah je bistvenega pomena, zato pri gradnji že v splošnem uporabljamo materiale, ki delujejo kot požarna izolacija. Med te spadajo beton, malta, železo, ognjevarna lepila in drugi materiali, ki pripomorejo k temu, da objekt ogenj čim težje zajame in se v primeru vžiga tudi ne širi. Pri protipožarni izolaciji pa igrajo pomembno vlogo tudi požarni sistemi. V splošnem ločimo med pasivnimi in aktivnimi požarnimi sistemi. Slednji vključujejo ročno ali avtomatsko odkrivanje in gašenje požarov (brizgalne sisteme, odstranjevalce plinov, sistem s peno za gašenje itd.), pasivna zaščita pa vključuje ognjevarno izolacijo pri gradnji (beton, mavec ipd.) ter drugo izolacijo za visoke temperature (požarna vrata, protipožarne stene, požarne pregrade, ognjevarna tla, zaščita kablov, oplaščanje, obloge in zaščite idr.).


Izolacija za visoke temperature v podjetju Tinde d. o. o.


pametna ognjevarna izolacijaV podjetju Tinde d. o. o. smo strokovnjaki na področju izolacije za visoke temperature oziroma ognjevarne izolacije. Skrbimo za to, da se boste počutili udobno in varno, saj imate zanesljivega partnerja, na katerega se lahko zanesete. Razvili smo lasten sistem PiroFix, ki učinkovito in zanesljivo zaščiti vas in vaše premoženje. Visokotemperaturna izolacija je pomembna tam, kjer obstaja zaradi visokih temperatur velika nevarnost požara, tako da je potrebno zaščiti in ognjevarni izolaciji nameniti še posebno pozornost. Ponujamo vam celovit sistem za gradnjo masivnih gradbenih elementov in lahkih montažnih sten ter ponujamo širok nabor PiroFix izdelkov, ki bodo poskrbeli za kompletno izolacijo za visoke temperature. Vsak izdelek je mogoče uporabiti posamezno (npr. požarno zaščitne blazinice požarno zaščitni kit, intumescenčno požarno zaščitno maso in požarno zaščitni premaz za energetske prehode), najboljši učinek pa dosežemo, če jih uporabljamo v kombinaciji. Preverite ponudbo!

PROTIPOŽARNA IZOLACIJA