Varjenje aluminija in druge storitve podjetja Tinde


Podjetje Tinde d.o.o. je priznano podjetje za varjenje kovinskih konstrukcij in njihovih delov. V sklopu svojih storitev ponujamo varjenje aluminija po TIG postopku, varjenje nerjaveče pločevine, kvalitetno izdelovanje žlebov, kljuk za žlebove, objemkov odtočnih cevi, jahačev za pritrditev Trimo strešnih ploščic, podložnih ploščic za pritrditev Trimo Invisio panelov, izdelovanje sider, odtočnih kotličkov in kolen, strelovodov, snegolovov, izdelkov požarne varnosti in drugih kleparskih izdelkov na željo strank ter fotokopiranje do velikosti A0.

STROJI ZA KRIVLJENJE PLOČEVINE


Kako poteka varjenje aluminija?


varjenje aluminijaPri varjenju aluminija, varjenju nerjavečega jekla ali drugih kovin uporabljamo izmenični ali enosmerni varilni tok, da združimo dva kovinska dela v eno nedeljivo celoto. Varjenje aluminija je zahteven postopek, za katerega so nujne izkušnje, velika natančnost in sodobna oprema. Obstaja več postopkov, med katere spadajo varjenje aluminija po TIG postopku, MIG postopku ali MAG postopku, poznamo elektro varjenje aluminija in hladno varjenje aluminija, obdelujemo pa tudi druge kovine (med našimi storitvami je tudi varjenje nerjavečega jekla/varjenje nerjaveče pločevine).Pri vsakem postopku je material potrebno najprej pripraviti, tako da ga dobro očistimo. Za lažje in hitrejše varjenje aluminij najprej segrejemo (na 175 do 200 °C) in odstranimo aluminijev oksid. Nato sledi spajanje več aluminijastih kosov v celoto. To dosežemo z dodajanjem vročine, s pritiskom ali s kombinacijo ter z dodajanjem ali brez dodajanja materiala.

varjenje nerjaveče pločevine


Varjenje aluminija po TIG postopku


Varjenje aluminija TIG vključuje uporabo argona. Za vzpostavitev obloka uporablja netaljivo volframovo elektrodo. Varjenje aluminija po TIG postopku se uporablja, kadar potrebujemo močnejše in kakovostnejše zvare, na primer v letalski in kovinski industriji, njegove prednosti pa s pridom koristimo tudi v krovstvu in kleparstvu za doseganje boljših rezultatov pri varjenju tankih materialov, cevi majhnih premerov, pri varjenju prvega korenskega vara, pri varjenju cevovodov, pri popravilih aluminijastih delov in podobno. Varjenje aluminija po TIG postopku je natančno delo, a je rezultat visoka in dolgotrajna odpornost proti koroziji in razpokam.
V podjetju Tinde d.o.o. stremimo k odličnosti na vseh področjih, vsaki strani zagotavljamo individualno obravnavo in končanje del v dogovorjenem roku!