Strehe na hiši nujno potrebujejo natančno preverjanje tesnosti


Streha je glavno varovalo hiše oziroma katerega koli objekta, zato mora biti v prvi vrsti brezhibna njena izdelava, nadalje pa je treba z nadzornim sistemom in morebitnim servisnim pregledom zagotoviti njeno neoporečnost. ILD d.o.o. je mednarodno priznano podjetje, ki z najnovejšo tehnologijo in izurjenim kadrom skrbi za strehe najrazličnejših zgradb. Izognite se visokim stroškom popravila in raje s preventivo poskrbite za dobro stanje.

Streha

Prekrivanje strehe in redna skrb zanjo

Izdelava mora biti vedno zaupana profesionalcem, ki bodo zanjo poskrbeli po najvišjih merilih. To še posebej velja za ravne strehe, kjer je večja možnost zastajanja vode in morebitnega zamakanja. Če želite preveriti vodotesnost vaše (nove) strehe, vam pregled uredimo hitro in z natančnimi poročili. Svetujemo pa tudi, da se na objektih opravi preventivni letni servisni pregled. Sprotno vzdrževanje bo zagotovo boljša alternativa kot morebitni izjemno visoki stroški, ko bo zaradi poškodb potrebno ponovno prekrivanje ali pa celo večja sanacija zgradbe. Za ravne strehe se opravi pregled vseh pomembnih detajlov od vijakov do tesnil, čiščenje žlebov, pregled dimnih, vetrnih in okenskih obrob, seveda pa tudi pregled strešnikov. Dodatno se lahko dogovorimo tudi še za druge preglede, čiščenja, servis. Na nas se lahko obrnete z vsemi vprašanji glede vaše izdelave strehe, če vam izvajalci niso razložili dovolj ali ste v dvomih, če je bilo delo dobro opravljeno.

Več o prekrivanju strehe

Kako se zagotavlja dobra vodotesnost

ILD pozna več metod za odkrivanje puščanja strehe: električni test vodotesnosti (EFVM), dimni in UV test, termografijo in testiranje s pomočjo kontaktnega higrometra. Vsi ti načini zagotavljajo visoko korektnost in natančnost pregleda. Ko je streha na hiši pregledana, dobite izdelano poročilo z navedenimi napakami in predlogi za sanacijo. Ta naj bo opravljena v najkrajšem času, da se izognete še hujšim poškodbam na zgradbi. Ko nekaj pušča, je to že zares skrajni čas za ukrepanje.

Ravne strehe

Prednosti in slabosti ravnih streh

Izdelava ravne strehe morda res ni v arhitekturno-kulturnem slovenskem izročilu, ko govorimo o stanovanjskih objektih, a v zadnjim letih povpraševanje narašča. Zakaj? Stroški gradnje so obvladljivi, konstrukcija pa ima precej nižjo težo in pa tudi velik potencial za morebitno širitev in dograjevanje. Vse to danes mnoge prepriča, da se odločijo za tak tip in ne za običajno streho. Seveda pa obstajajo tudi nekatere pomanjkljivosti. Glavna bi bila ravno velika dovzetnost za puščanje ter s tem nevarnost za vdor vode. Iskanje puščanj zato zaupajte strokovnjakom ILD Slovenija, katerih test vas bo rešil pred morebitno katastrofo.

Več o ravnih strehah

Zaščitni sistem za odkrivanje puščanja – natančno in trajno

V družbi International Leak Detection se ponašamo s posebnima tehničnima postopkoma, ki odkrijeta poškodovana mesta še preden pride do zamakanja. Za test uporabljamo EFVM® in ProtectSys®. Tako lahko poskrbimo za ugodno in trajno preverjanje.

Fiksni varnostni sistem ProtectSys® B takoj in natančno odkrije mesto zamakanja. Visokoprevodni material se integrira neposredno pod hidroizolacijski sloj. Obstajata dva načina hidroizolacije – lahko gre za membranski ali bitumenski sistem. Ko voda vdre v nivo sistema ProtectSys®, ta nemudoma odkrije, kje se nahaja vir napake. S takšno vgradnjo boste torej takoj vedeli, da je prišlo do poškodbe, veliko preden bi doživeli šok, ko vam bi voda že kapljala v spalnico.

Visoko kvaliteten pa je tudi EFVM® test. Ta temelji na tokovni meritvi. Postopek tehnikov ILD Slovenija je nadvse inovativen, a hkrati zelo enostaven. S strokovnim mnenjem dobite zapisane obstoječe poškodbe s točkovno natančnostjo, dodane so tudi slike in grafični prikaz. Celovito poročilo omogoča odpravo poškodb brez nepotrebnih stroškov.

0
 Advanced issues found