Kuhinja po meri ni več luksuz za izbrane

Kuhinja po meri je gotovo veliko bolj pripravna in primerna za vsak dom kakor serijsko izdelane kuhinje. Odlikuje jo prilagodljivost, natančnost in učinkovitost. Vsekakor se vedno lahko zatečemo k serijskim rešitvam, a udobje in funkcionalnost kuhinje po meri je neprimerljivo višje, sploh če prostor, namenjen kuhinji, ni klasičnih oblik. Če želite, lahko tudi dodate svoje poudarke z neobičajnimi barvami ali materiali. Uporabite lahko vzorec na nepričakovanih mestih. Tla, ki so pogosto spregledana, so v kuhinji odlična priložnost za dekorativen element z močnim učinkom. Vzorec na tleh daje iluzijo večjega prostora. Razmišljate lahko o kombinaciji z vzorci lesa, ribjo kostjo ali celo z ročno pobarvanimi cementnimi ploščicami. 

Oglejte si tudi našo ponudbo Alples kuhinj

Dodate lahko tudi svoj kuhinjski otok. Vse več ljudi se rado zbira v svojih kuhinjah, kuhinjski otok pa je tisti domačen kraj zbiranja, pravo srce doma. Lahko je otok ali polotok, ki je obrnjen proti jedilnici, s čimer se kuhar res približa svojim gostom in je med kuho z njimi.

Pri Prevcu imamo dolgo tradicijo izdelave kuhinj po meri

Izdelava kuhinj po meri je pri Prevcu že petindvajset let prednostna naloga. Izbirate lahko med različnimi modeli in izvedbami, ki jih prilagodite svojim potrebam in željam. Vedeti morate, da svetle barve pomagajo vizualno razširiti prostor. Prav tako vizualno širijo prostor odprte police, ki ga poleg tega naredijo tudi svetel in zračen. Odprte police v kuhinji po meri so izjemno funkcionalne in omogočajo lažji dostop do hrane in kozarcev. Ni pa vedno nujno imeti tudi še eno omarico ali element nad njimi, saj so včasih stropi previsoki.

Kuhinja izdelana po meriKuhinja po meri z otokom


Diskretna oprema in oblika kuhinj sta vse bolj pomembni. Veliko strank se odloča za skrite ročaje, da je gibanje nemoteno, prav tako si želijo čiste in gladke delovne površine. Moderne rešitve tudi na tem področju ponujajo raznolike odgovore.

V naši ponudbi tudi kuhinje po meri za male prostore in moderne kuhinje po meri

Moderne kuhinje po meri različnih proizvajalcev so izjemne kakovosti in prilagodljivosti ter vam omogočajo kar najbolj učinkovito kuhanje. Optično razširi prostor tudi primerna osvetlitev, zato ne skoparite z razsvetljavo. Nikoli ne morete imeti dovolj osvetlitve v kuhinji, zlasti pa ne odlašajte z dekorativnimi elementi nad otokom in delovnim pultom. Dobra razsvetljava je izjemno pomembna tudi za kuhanje in pripravo jedi. Za vizualno povečanje prostora priporočamo tudi zrcala, ki sicer niso pogosta praksa v kuhinji, vendar so še posebej uporabna, kadar v kuhinji ni niti malo naravne svetlobe. Lahko pomagajo odpreti prostor in odbijati svetlobo. Moderni pristopi nalagajo tudi zaprte elemente za shranjevanje. Z odprtimi policami se lahko poveča skrb zaradi prahu in zmanjša estetski učinek. Morda se lahko vprašate, če res želite videti na policah posodo ali pa imeti pogled le na čudovito belo steno.

Kako opremiti kuhinje za male prostore?

Oglasite se nam za izris kuhinje po meri

Naši strokovnjaki se vam osebno posvetijo in pripravijo izris kuhinj po meri. Pri izrisu najprej postavite pomivalno korito. Največkrat uporabljamo prav ta del kuhinje, zato ga je treba najprej umestiti v mislih. Postaviti ga je treba na mesto, kjer imate zagotovljeno njegovo največjo funkcionalnosti. Treba pa ga je tudi umestiti v okolico delovnega prostora, zato ga ne postavljajte neposredno ob druge naprave, če je to mogoče. Umivalniki se odmikajo od tistih klasičnih, ki niso zelo globoki, v modo pa prihajajo keramični, z globljim ponorom, tako da je pomivanje posode in pranje zelenjave enostavnejše. Od vas je odvisna tudi izbira delovnih površin. Glavno je, da so delovni pulti trajni in vzdržni. Če imate raje naravne materiale, je dobro izbrati obdelane, ki omogočajo višjo stopnjo trajnosti. Možnosti je veliko in izbirate lahko med različnimi modeli in proizvajalci najbolj kakovostnih kuhinj. Oglasite se v enem od naših salonov ali nas pokličite po telefonu, da vam pripravimo prilagojeno ponudbo.