Pri naročilu mini kuhinje so ideje za kuhinjo še bolj dobrodošle

Velikokrat smo postavljeni v situacijo, ko se moramo soočiti z omejitvami v prostoru. Če je prostor majhen in nam ne dopušča vgradnje velike kuhinje s kuhinjskim otokom ter morda še šankom, se moramo odločiti za namestitev mini kuhinje, ki je lahko prav tako čudovita kot velika kuhinja. Vidimo torej, da se nam kljub majhnemu prostoru, ne bo problem soočiti s postavitvijo mansardne kuhinje ali kuhinje v garsonjeri. Kadar se soočamo z naročilom mini kuhinje moramo biti zelo iznajdljivi, da izkoristimo vsak centimeter prostora, ki nam je na voljo.

Mini kuhinja Dankuchen

Kuhinje Dankuchen Living

Pri mini kuhinji uporabljajmo svetlejše barve, da optično povečamo prostor

Kadar se odločimo za mini kuhinjo, moramo biti še posebej pozorni na to, katere barve bomo pri tem uporabili. Ker je prostor, kamor mini kuhinjo nameščamo, majhen, se je dobro odločiti za kuhinjo v svetlejših tonih, saj svetle barve prostor optično povečajo ter tako poskrbijo, da le-ta izgleda nekoliko večje in bolj prostorno. Seveda lahko svetlejše tone kombiniramo z lesnimi elementi, namestimo pa lahko tudi poljuben pult. Prostor bomo nekoliko optično povečali tudi, če se bomo odločili za namestitev kuhinje brez ročajev.

Pri mini kuhinji je izjemno pomembno, da ohranimo ”delovni trikotnik”. Gre za sosledje med kuhalnim delom in pomivalnim delom kuhinje ter hladilnikom. Vsi trije elementi naj si sledijo v logičnem sosledju – najbolje je, da se kuhalni del nahaja med pomivalnim koritom in hladilnikom, ni pa nujno. Nujno pa je, da je med naštetimi elementi dovolj prostora, da bomo lahko odložili kuhinjske pripomočke in živila, ki jih bomo med kuho uporabljali.

Pri idejah za mini kuhinjo moramo biti pozorni na shranjevalne prostore

Ker v mini kuhinjo ne bomo mogli namestiti kuhinjskega otoka, moramo najti način, da bomo lahko pospravili vsa živila, ki jih ne moremo spraviti v hladilnik. V ta namen služijo t.i. ”izvlečne shrambe”. Gre pravzaprav za omaro iz katere pripeljemo velike predale. Ker predale pripeljemo iz omare, je vsebina predalov enostavno dostopna, hitro in enostavno pa živila po uporabi tudi pospravimo. Nasploh naj bo notranjost elementov v mini kuhinji dizajnirana tako, da lahko čim več stvari po uporabi pospravimo za vrata elementov, saj bo kuhinja tako izgledala pospravljeno in posledično nekoliko večje. V ta namen lahko uporabimo različne organizatorje pribora, posode ter celo začimb.

Pri organizaciji prostora nam lahko pomagajo tudi dodatki za kuhinjo

Dodatki za mini kuhinjo

Da v mini kuhinji prostor zares dobro izkoristimo, pa si lahko pomagamo tudi z nekaj dodatki za kuhinjo. Tako lahko na pomivalno korito namestimo rezalno desko, ki sovpada z odprtino korita. Rezalna deska predstavlja odličen prostor za sekljanje zelenjave, lahko pa jo uporabimo tudi kot del pulta pri pripravi različnih slaščic. Pozabiti ne smemo niti na ogledalo, ki ga lahko namestimo za štedilnik, namesto stenske podloge. S pomočjo ogledala se bo zdelo, da se prostor odpira tudi za kuhinjo, ki bo delovala veliko večje, kot bi delovala, če bi uporabili ”samo” stensko oblogo.  Kot uporaben dodatek za kuhinjo služijo tudi obešala, kijih namestimo na steno, na njih pa lahko obesimo kuhinjske krpe, pribor ali druge kuhinjske pripomočke.

Več o modernih kuhinjah >>>

Pred naročilom mini kuhinje vas vabimo v salon pohištva Prevc, kjer bomo skupaj z vami predebatirali možnosti, ki so vam na voljo ter vam pomagali z dodatnimi idejami za kuhinjo. Poleg tega bomo naredili tudi 3D izris kuhinje, s pomočjo katerega si boste prostor lažje predstavljali ter tako ugotovili ali želite v mini kuhinji pred njenim naročilom še kaj spremeniti. Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo odgovorili hitro in natančno.